Magnora utgjør et mystisk flytende vindselskap

Det Oslo-børsnoterte selskapet Magnora sa at det har gått sammen med et ikke navngitt globalt energiteknologiselskap for å etablere et joint venture for vindkraft kalt Magnora Floating Wind.

Magnora, som ble grunnlagt for noen år siden etter at Sevan Marine, en designer for oljeplattformer, solgte virksomheten til Singapores Sembcorp, investerer penger mottatt fra oljeinntektene for å bygge en fornybar energiportefølje.

Spesielt har Magnora, Sevan Marines «arving», arvet Sevan Marines inntektsdelingsavtaler relatert til to utbygginger i Storbritannias Nordsjøfelt ved hjelp av et sylindrisk FPSO-design, Dana Petroleums vestlige øyer (i produksjon), og Shells Penguin-felt (no It starter etter oljeproduksjon).

På fredag, angående det nye flytende vindprosjektet, sa selskapet at den strategiske partneren hadde «omfattende erfaring gjennom flere tiår i alle bassenger, vanndyp og værforhold».«Hun har lang erfaring med unik teknologi, lokal anskaffelse, innhold, masseproduksjon, prosjektledelse, konstruksjon og installasjon. I tillegg er hun blant de mest erfarne selskapene i hydrogenmarkedet, utvinning, produksjon og flytende vind,» sa Magnora , uten å avsløre hvem partneren var.

«Våre kombinerte evner vil gjøre det mulig for Magnora Floating Wind å bli en ledende aktør i markedet for flytende vind. I tillegg tror vi samarbeidet vil være gunstig for å senke investeringene, øke potensielle inntekter og senke driftskostnadene for flytende vind.» Sier administrerende direktør Torstein Sanness.

Selskapet sa at Magnora Floating Wind allerede har startet sin virksomhet og har startet arbeidet med en søknad om ScotWind Tour i Skottland, Storbritannia.

I tillegg vil selskapet delta i den første runden med havvindapplikasjoner i Norge, som åpner i 2021, og vil også vurdere å komme inn på nye markeder de neste månedene.

READ  Bosatt: Parisere er ikke klar over de gode tingene som skjer


«Magnora tror sterkt på elektrifisering av verdensøkonomien. Norge har spilt en banebrytende rolle innen marin teknologi siden slutten av 1960-tallet, og Magnora og vår partner har samlet tiår med delt kunnskap om utvikling av lønnsomme flytende energiprosjekter til nye markeder. Vi er allerede samarbeide om flere forsknings- og utviklingsinitiativer for å redusere kostnadene Flytende vinders livssyklus, «legger Torstein Sanness til.

Magnora sa at det «innen kort tid» vil avsløre mer informasjon om sin uuttalte partner, inkludert identiteten til selskapet. «Magnora vil da gi mer informasjon om joint venture og pågående initiativer,» sa selskapet.

«Siden det strategiske skiftet har Magnora utviklet en betydelig strategisk beliggenhet i feltet for fornybar energi,» sier Eric Sniff, administrerende direktør i Magnora.

Selskapet har så langt kjøpt eierskap i Kustvind AB for å utvikle vindkraft til havs i Sverige, investert i svenskbaserte solteknologiselskap Evolar AB, og investert i VINDR AS, et vindkraftutviklingsselskap med fokus på små og mellomstore bedrifter. Utvidede vindutviklingsprosjekter.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *