Målinger av vann på jorden: første «pålitelige» resultater for SWOT-satellitten

Rosemary Morrow, hovedforsker i oseanografi for SWOT-prosjektet (Surface Water and Ocean Landscape), sa: «Resultatene og ytelsen som allerede er oppnådd av SWOT er utrolig tilfredsstillende og lovende.

De første bildene produsert av satellitten «viser faktisk en bedre evne til å oppdage vannoverflater enn forventet», forklarer National Center for Space Exploration (CNES), en stor partner i prosjektet med NASA, i en pressemelding.

«Det er noe som virkelig begeistrer samfunnet vårt,» sa Moreau, da nesten alle de rundt 300 medlemmene av prosjektets vitenskapelige team som representerte 17 land, var samlet i Toulouse siden satellittens vellykkede oppskyting i desember 2022.

Satellitten «har vært i sin vitenskapelige bane siden juli,» som betyr en bane som gjør at den kan være 100 % operativ, men de overførte dataene er i en «verifiseringsfase» til neste vår, sa Annick Silvestre-Baron, leder for havprogrammer på CNES.

Til syvende og sist gjør SWOT det mulig å få «for første gang et høyoppløselig kart over planetens vannressurser,» understreker CNES.

© 2023 Belga Newsbriefing. Alle rettigheter til reproduksjon og representasjon forbeholdes. All informasjon som er gjengitt i denne delen (transkripsjoner, fotografier, logoer) er beskyttet av immaterielle rettigheter. Belga Newsbriefing. Derfor kan ingen av denne informasjonen reproduseres, tilpasses, redistribueres, oversettes, kommersielt brukt eller gjenbrukes uten skriftlig tillatelse på forhånd. Belga Newsbriefing.

READ  Lord - Overwatch 2: Denne feilen som Blizzard bestemte seg for å gå

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *