Man City vs Monchengladbach-resultat: Champions League-poengsum, mål og uttalelse

Manchester City og Pep Cardiola har gått videre til kvartfinalen i Champions League, denne gangen, og de kan endelig gå et skritt videre. Basert på dette beviset kan de til og med gå hele veien, men de må overvinne mye større hindringer enn en Borussia Monchengladbach-side.

Kevin de Bruyne og Ilke Gundogans mål på midtbanen i Budapests Puskas Arena avgjorde poengsummen i de første 18 minuttene og tok en 4-0 ledelse sammenlagt, og sørget for at City forblir i trekningen for de åtte siste. De har blitt eliminert i hver av de siste tre sesongene.

Fremgang var aldri i tvil. For tre uker siden på samme bakke ga byens ‘borte’ mål Gladbach en høyde å klatre opp. De klarte til og med ikke å komme til baseleiren. Bundesliga-laget, som har hatt seks strake nederlag, var nær å matche nyheten om at hovedtrener Marco Rose blir med i Borussia Dortmund neste sesong.

Rose er en av de lyseste trenerkunnskapene i europeisk fotball, men han erkjente at det ville være “mer enn ekstraordinært” hvis han kunne få et gjennombrudd mot et Cardiola-lag som spilte “total fotball”. Han gjorde det rette. Frem og tilbake var Citys kontroll over dette slips fullstendig. Det er nå 11 timer og 36 minutter siden de sist ble enige om denne kampen.

Kan noen stoppe dem herfra? Vi har hørt det før. Liverpool og Tottenham har nektet Cardio to tittelvinnende sider på rad, mens Olympique Lyonnais slo City i fjor, som så ut til å åpne balansen for dem.

Man City-spillere feirer heltid

(AFP via Getty Images)

Hvis en hånd som Gladbach bare er formell, er det lett å se hvorfor de blir ansett som en favoritt når de senker begge bena mot en talentfull. Imidlertid, hvis deres siste historie i denne kampen under Cardiola har lært oss noe, er det at de er deres egne største motstandere.

Cardiolas startoppstilling var intet mindre enn det vanlige knock-out-nivået av selvdestruksjon eller overtenking, men for tredje kamp på rad var Raheem Sterling ikke engang der. Sergio Aguero og Gabriel Jesus byttet på den misviste ni rollen som trioen Bernardo Silva, Riyadh Mahrez og Bill Fotten.

Til Cardiolas disposisjon er hver kombinasjon et truende konsept, og det tok ikke lang tid før City hevdet sin overlegenhet. De Bruyne møtte noe i scoresesongen til to mot Southampton for en uke siden. Det var den beste av de seks løpene han scoret i alle konkurranser i denne perioden.

Etter et pent spinn fra Gladbach-kaptein Lars Stind, tok Mahrez hodet og firkantet ballen til De Bruyne på kanten av sekstenmeteren. Det reiste til venstre for ham, hans unaturlige side, men det reduserte ikke styrken eller kraften i streiken, som spratt av keeper Jan Sommers grep og kolliderte med øvre venstre arm fra bunnen av tverrliggeren.

Det er skummelt å tenke på hvor farlig City vil være de siste månedene av sesongen, og nå scorer De Bruyne igjen. Cardiola har allerede mange måter å oppnå målet på, mange talenter kan forestille seg alt og alt. Hvis natten var det første eksemplet på byens tøffhet, avslørte det andre deres kunstneriske majestet og tekniske riper.

Foten er fortsatt veldig fornøyd. John Stones tok en sving på egen bane og gled lett av Florian Newhaus skyveblokk. Gladbach-midtbanespilleren strakte hendene spent ut mens han så Foten gli fra begge lagene sine, og deretter gled en fantastisk pasning gjennom forsvarslinjen for å ta Kundok inn i feltet. For første gang slo den laterale finishen ned sommeren.

Cardiola smilte og holdt tommelen på berøringslinjen. Det var allerede over som en kamp, ​​han visste det, og de resterende 70 minuttene ble spilt i et nøkternt tempo. Kundokan, Ruben Diaz, Joao Cancello og pensjonister ble erstattet. Cardiola trenger ingen samtaler for å bruke alle de fem tillatte innbytterne og redde spillerens føtter for flere utfordringer. Det er på tide å ta det til neste nivå.

READ  Teklon Rice trygg på å spille i Euro 2020 på grunn av kneskade | England

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *