Man Citys jakt på Haaland henger på Agueros lange farvel

MANCHESTER – Champions League-vinnermedalje er den eneste utmerkelsen som mangler fra Sergio Agueros liste over utmerkelser som en Manchester City-legende.

Men hans potensielle etterfølger i ligaen neste sesong, Erling Braut Haaland, vil utgjøre den største trusselen hvis mennene til Pep Guardiolas vakler igjen i kvartfinalen mot Borussia Dortmund.

Les: Manchester United gjenoppretter for å beseire Brighton og Tottenham som beholder Newcastle

City har ikke klart å passere kvartfinalen i Guardiolas forrige fire sesonger siden de tok ansvaret for Manchester, men har vunnet 26 av sine siste 27 kamper i alle konkurranser for å holde liv i håpet om en historisk firerute.

Aguero er på avstand klubbens toppscorer med 257 mål, inkludert det viktigste målet i Citys historie om å hente Premier League-tittelen fra Manchester United i 2011/12.

Målene hans fikk City til å vinne tre serietitler til, og hans femte offisielle tittel de neste ukene.

Guardiola beskrev Agueros bidrag som “uerstattelig”, ikke bare når det gjelder mål og utmerkelser vunnet, men i hjertene og hodene til fans som hadde levd i skyggen av United lenge før hans ankomst.

I sin tiende og siste sesong ble imidlertid 32-åringen senket til et marginalt tall.

Aguero scoret bare tre ganger i infeksjonssesongen, og Coronavirus er forstyrret.

Jeg vet hva vi vil ha.

Derimot scoret Haaland 49 mål på 50 kamper for Dortmund, som satte ham på toppen av Citys ønskeliste om å erstatte Aguero.

Nordmannens rekord i Champions League er enda mer imponerende, og blir den raskeste spilleren noensinne til å score 20 mål på bare 14 kamper i European Premier League Club.

Dortmund ble signert for kun € 20 millioner ($ 24 millioner) i januar 2020, og sies å be om € 180 millioner i verdifulle eiendeler i sommer, da Europas største klubber stiller opp for en kamp om Haalands signatur.

READ  2021 gir vaksiner og ny kjøring

Faren Alf Inge Haaland, en tidligere City-spiller, og hans agent, Mino Raiola, skal angivelig ha reist til Spania for å snakke med representanter for Barcelona og Real Madrid sist torsdag.

Guardiola hevdet at City kanskje ikke har råd til å erstatte Aguero på grunn av den økonomiske virkningen av coronaviruspandemien.

Les: Martial kan gå glipp av resten av sesongen: Solshire

Men støttet av rikdommen i staten Abu Dhabi, er virkeligheten at Citi har mye mer ressurser å bruke i sommer enn de gjeldsstyrte spanske gigantene.

“Jeg er veldig, veldig komfortabel med det fordi jeg vet hva vi vil,” sa Michael Zork, sportslig leder i Dortmund.

Imidlertid kan de tyske gigantene finne hendene fremdrevet av et annet økonomisk slag.

Til tross for Haalands tunge form, etterlot lørdagens 2-1-nederlag mot Eintracht Frankfurt Dortmund syv poeng bak topp fire i Bundesliga med syv kamper.

Forsvarer Mats Hummels innrømmet: “Hvis du er realistisk, selv etter seks eller syv seire, vil det være vanskelig å bli nummer fire.”

Det er lite sannsynlig å vende tilbake til formuen og prestisje i Champions League neste sesong ved å vinne årets konkurranse.

Selv om Dortmund kan slå City, venter en slitsom semifinale mot Bayern München eller Paris Saint-Germain.

Å holde på Haaland for å spille i Europa League neste sesong kan være en tøff oppgave for Zork ettersom forsvar har funnet å hindre ham i å finne nettet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *