«Mange frilansere vil måtte ta den samme avgjørelsen.»


Thorsten Beumer, eier av chipsbutikken «Het Hoekje» i Maaseik, Flandern, må slutte å jobbe, da gass- og strømregningene blir for høye.

De siste ukene har kunngjøringer fra chipbutikksjefer som sier at de må stenge dørene vært mye på sosiale nettverk. Særlig for Thorsten var situasjonen blitt uutholdelig. «Jeg er en frityrkoker av hjerte og sjel. For å være ærlig vet jeg ikke hvordan jeg skal gjøre noe annet. Jeg vokste opp med henne og ville elske å gjøre denne jobben, men hun jobber bare ikke lenger.» han vitner vemodig i HLN Columns.

«Hvis ting ikke endrer seg snart, vil mange frilansere måtte ta den samme avgjørelsen som han gjorde,» beklager belgieren. Det er strøm- og gassregningen hans som hindrer ham i å fortsette å trene. «Leverandøren min økte stadig prisene sine, men jeg klarte ikke følge med. Kunden ville ikke betale fem euro for en boks pommes frites og ytterligere tre euro for kjøttkroketter. Tvert imot, vanlige kunder som kjøpte 20 euro verdt av stekt snacks bruker nå 15 « forklarer Thorsten.

– En 85 år gammel kvinne som for en måned siden kom til chipsbutikken hver uke, kommer nå en gang i måneden, ellers klarer hun ikke å få pensjon, legger han til.

Etter å ha hørt nyheten, ble kundene til Thorsten-chipbutikken «sjokkert». Disse prisøkningene gjør det umulig. Hva skal jeg gjøre nå? Jeg bor over chipbutikken, men kan ikke leie næringslokalet separat. Foreløpig går tiden min til å rydde, ordne og selge så mye møbler som mulig, men etter det må jeg finne meg en jobb og begynne å jobbe for en sjef igjen, sier Thorsten. – Jeg synes det er utrolig synd. , men sånn er det.. Og hvem vet, hvis de bedre tidene kommer tilbake, starter jeg på nytt som en stekepanne,»

READ  Fyringsolje vil gå ned i morgen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *