Mann, 100, siktet for 3.518 nazistiske drap i Tyskland | Tyskland

Under andre verdenskrig ble nazis-SS drept i en konsentrasjonsleir i utkanten av Berlin.

Mannen skal ha tjent som et børsnotert medlem av nazistpartiets paramilitære fløy i Satchenhausen-leiren mellom 1942 og 1945, sa Cyril Clement, som ledet århundrets lang etterforskning av kontoret for nevrovitenskapelige advokater.

I følge tyske personvernlover ble ikke mannens navn gitt ut. Til tross for sin høye alder anses den mistenkte å være tilstrekkelig til å stå for retten, men Clement sier at det må gjøres innkvartering for å kontrollere hvor mange timer om dagen det skal være i rettsmøtet.

Saken ble overlevert i 2019 av Office of Neurobin til Special Federal Attorney’s Office i Ludwigsburg, hvor Clement sa at han var involvert i etterforskningen av krigsforbrytelser etter nazitiden.

Dette kommer etter at påtalemyndigheter i den nordlige byen Itjeho kunngjorde forrige uke at de støttet drapssiktelser. Mot en 95 år gammel kvinne SS av Stuttof konsentrasjonsleir. Som tjente under krigen som sekretær for kommandanten. Både den saken og siktelsen mot den 100 år gamle mannen er avhengig av den siste juridiske presedensen Tyskland Alle som har hjulpet en nazistisk leiroperasjon kan bli tiltalt for medvirkning til drapene der.

Den ble grunnlagt i 2011 som en medskyldig til attentatet på den tidligere Ohio-arbeideren John Demjonjuk, som ble beskyldt for å tjene som vakt i den tysk-okkuperte Sophobor-dødsleiren i Polen. Demjanjuk, som nektet påstandene, døde før anken hans kunne bli hørt.

2015-dommen til den tidligere Auschwitz-garde Oscar Grooning ble opprettholdt av en føderal domstol, oppnådd med samme begrunnelse, og bekreftet presedens. Før det hadde tyske domstoler bedt påtalemyndighetene om å rettferdiggjøre påstandene ved å presentere bevis for at en tidligere politibetjent var involvert i et bestemt drap, noe som ofte var umulig.

READ  Joe Biden Health: Demokrater anklaget for å fremme 'ukvalifisert' kandidat og 'forråde' America World | Nyheter

“Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da [in the cases] For Demjanjuk og Groening er det nok å være en del av denne dødsmaskinen for å støtte dødsstraff, ”sa Clement.

Retten har foreløpig ikke satt en dato for behandlingen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *