Mannschaft, Norge og Nederland samlet seg for menneskerettigheter i Qatar

Publisert: Endret:

Landslag samles for å hylle menneskerettighetene på byggeplasser for verdensmesterskapet i 2022 i Qatar. Etter Norges aksjon onsdag og Tysklands aksjon torsdag sendte også Nederland melding lørdag.

Mobilisering for respekt Menneskerettigheter i Qatar Får fart på fotballbaner. Dersom Norges valg starter mobiliseringen onsdag, følger Tyskland etter torsdag 25. mars, akkurat som Nederland gjorde lørdag 27. mars før kampen mot Latvia. De aktivitetene FIFA Besluttet å ikke gi tillatelse.

Johann Groove, iført en svart T-skjorte som det står «Football Supports Change», gikk ut på plenen på arenaen.

«Vi vet at arbeiderne som bygger arenaene for verdensmesterskapet i 2022 jobber i en veldig vanskelig situasjon. Det er ingenting vi kan gjøre med det uten å være ufølsom,» sa den nederlandske forsvarsspilleren Matthijs de Ligt på en pressekonferanse.

Norge var toneangivende

Torsdag, mens de stilte seg i kø for å lytte til nasjonalsangene, sto tyske soldater mot Island side om side, iført hver sin svart t-skjorte og overfylt med store hvite bokstaver: elleve bokstaver som danner ord. «Menneskerettigheter» (Menneskerettigheter på engelsk).

«Vi ønsker å gjøre det klart for publikum at vi ikke ignorerer dette,» sa den tyske midtbanespilleren Leon Goretska etter kampen, som endte med 3-0-seier. «Vi tegnet karakterene selv på t-skjortene våre, vi har flere seere, og vi kan bruke det til å sende signaler til støtte for verdiene vi beskytter.»


Gesten ble ønsket velkommen av den tyske regjeringens talsmann Stephen Seifert, som beskrev den som en «god gjerning». «Når det ikke er behov for demokrati rundt om i verden, er det godt å huske verdiene til vårt liberale demokrati,» forklarte han.

Onsdag arrangerte det norske laget et lignende arrangement i Gibraltar (0-3) før kvalifiseringsrunden, iført T-skjorter som erklærte «menneskerettigheter på og utenfor banen» før kampen.

Den norske treneren Stoley Solbaken begrunnet grepet: «Press på FIFA for å holde seg standhaftig overfor myndighetene i Qatar stiller enda strengere krav til dem.


Under en pressekonferanse onsdag berømmet han det tyske lagets gest: «Mansoft er flink til å følge oss. De er virkelig et av de beste lagene å følge. Jeg vet ikke hvor mange som så deres første kamp i Tyskland. .

Han påpekte også at laget hans planlegger en slik ny gest på sidelinjen av kampen mot Tyrkia.

FIFA tillater det ikke

I begge tilfeller ønsker ikke FIFA å tillate disse bevegelsene, mens hovedregelen er å forby politiske uttalelser i forbindelse med internasjonale konkurranser.

«FIFA tror på fotballens kraft for å få til ytringsfrihet og positiv endring», heter det i en uttalelse.

>> Les mer: Qatar mandag-2022: Massakre på byggeplasser vil føre til boikott?

Flyttingen kommer etter at en artikkel i The Guardian, et britisk dagblad, hevdet at 6500 arbeidere hadde dødd i landet siden konkurransen med Qatar i 2010. Kontroversielle skikkelser i Qatar.

Qatar har blitt kritisert av menneskerettighetsorganisasjoner for å behandle migrantarbeidere, hvorav mange er fra India eller det indiske subkontinentet.

Med AFP

READ  Beijing 2022: Norge kunngjør første OL-kvalifiseringskamp | Nordic Mac | N ° 1 Skiskyting

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *