Mannskapet evakuert fordi nederlandsk frakteskip risikerer å synke utenfor Norge

Et ubemannet nederlandsk frakteskip kan være i fare for å kantre i grov sjø utenfor Norges kyst etter at mannskapet ble evakuert etter et nødanrop fra skipet.

Kystverket sa tirsdag at det sendte et kystvaktskip for å inspisere situasjonen med Eemslift Hendrika, som er til salgs og flyter uten motorkraft i Norskehavet 130 kilometer (80 miles) fra byen Alesund.

Video fra stedet viste hvordan Norsk redningskoordinasjonssenter evakuerte noen av skipets 12 besetningsmedlemmer via helikoptre etter at de hoppet i sjøen. Skipet sendte en nødanrop mandag kveld.

Maritime myndigheter sa at deres fokus nå var å finne ut hvordan man skulle stabilisere skipet slik at det ikke ville synke mens de prøvde å sørge for at skipet ikke traff kysten. Overvåkingsfly patruljerte området.

“Vi er optimistiske, men samtidig er det bølger på 15 meter høye og sterke vinder. Værforholdene er ekstreme, og sikkerheten til personell vil alltid komme først,” sa utrykningsdirektør Hannes-Petter Mortensholm i Det sa Kystverket til VG-avisen.

Norsk allmennkringkaster NRK sa at skipet mistet kraften til hovedmotoren mandag kveld. Hvis skipet synker, er norske myndigheter bekymret for at diesel og fyringsolje kan søle fra tankene.

Registrert i Nederland, ble Eemslift Hendrika bygget i 2015. Lasten var ikke umiddelbart kjent.

(Denne historien er ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og genereres automatisk fra en syndikert feed.)

READ  Hva ligger bak de utskårne dyrene i norske stavkirker?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *