Maradonas legendariske «Hand of God»-trøye knuste alle rekorder på auksjon!

Den forrige rekorden ble holdt av en trøye båret av den amerikanske baseballlegenden Babe Ruth på slutten av 1920-tallet, som solgte for 5,6 millioner dollar i 2019. Maradonas trøyesalg har vært online siden 20. april og ble avsluttet onsdag.

I 2002 ble trøya som brasilianske Pele hadde på seg ved verdensmesterskapet i 1970 kjøpt på Christie’s for 7 157 750, eller 000 250 000, en rekord på den tiden.

En del av familien til Diego Maradona, som døde 25. november 2020 i en alder av 60 år, sa at til tross for Sothebys gjentatte løfter, hadde han ikke på seg skjorten som den argentinske kapteinen hadde på seg. I 2. omgang mot England, men i 1. omgang.

Maradona lånte ut skjorten sin til Manchester Museum og erstattet den med den engelske midtbanespilleren Steve Hodge, som har vært i besittelse i mer enn 35 år.

I denne kvartfinalekampen i Mexico kom Maradonas annerledes legende inn. I den 51. kampen, etter at Steve Hodge avviste en ball, scoret den argentinske kapteinen med hånden og sa at spilleren var «Guds hånd» – men målet ble bekreftet av dommeren.

Fire minutter senere scoret L.B. de Oro et mål, som ble kåret til «Århundrets mål» av FIFA. Med utgangspunkt i hans side scoret han fire engelske spillere, deretter scoret Peter Shilton. Argentina vant verdenscuppen.

READ  "Hamilton og Verstappen fortjener å vinne mesterskapet, lykke til!"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *