Marinesupportere krever nye protester over hele Russland Russland

Tilhengere av den russiske opposisjonslederen Alexei Navalny Han har bedt om flere samlinger over hele landet for å kreve løslatelse etter at han ble varetektsfengslet for rettssaken for brudd på prøveløslatelse.

En av Navalny Den ledende allierte advokaten og politikeren Lyubov Sopol sa til reportere på tirsdag at hans antikorrupsjonskampanje ville fortsette til tross for at mange var tilbakeholdt etter protesten i russiske byer i løpet av helgen.

En kvinne sparket til bakken av politiet med batonger i St. Petersburg har dukket opp som et tegn på måten myndighetene har slått ned på demonstranter etter hvert som en bølge av straffesaker mot arresterte har begynt.

Saken til 54 år gamle Margarita Utina, som ble sparket i magen av en politibetjent for å spørre hvorfor en offiser og hans kolleger ble arrestert, har blitt viral online.

I videoen faller Utina tilbake på fortauet etter å ha blitt sparket og banket hodet hardt. Sykehusdokumenter viser at hun fikk hjernerystelse og trengte sømmer i bakhodet.

Selv om offiseren møtte ham på sykehuset og ba om unnskyldning, sa Utina til avisen Novaya Gazette tirsdag at han ønsket rettferdighet.

«Denne saken burde føre sin rettslige gang,» sa han. Så jeg har til hensikt å appellere til undersøkelseskommisjonen og finne ut hvem som angrep meg. Jeg vil at personen som sparket meg skal bli funnet, navngitt og straffet i henhold til loven. ”

READ  Justin Trudeau sier at USAs ledelse "savnet mye" under første møte med Biden | Joe Biden

Kreml sa at «volden» til noen demonstranter var enestående og aggressiv. Hendelser med politivold er svært sjeldne og under etterforskning.

Men Navalnys støttespillere forble uhindret, og Sopol sa at han ville «fortsette med protestene med krav om løslatelse av våre støttespillere og medarbeidere, til tross for pågående kriminelle etterforskninger (og) kriminelle etterforskninger.»

Han sa at de hadde planlagt protestene 31. januar og 2. februar, og at domstolen planla å vurdere tiltak for å gjøre den suspenderte dommen om til en reell fengselsstraff.

Han la til at et av deres mål var å stoppe president Vladimir Putins parti, United Russia, fra å stemme i det kommende parlamentsvalget.

“Det er mange planer og oppgaver for den nærmeste fremtiden, [as well as] Mellomlang og lang sikt [ones]»Alle forstår hva som må gjøres, både i morgen og om en og en halv måned nå,» sa Sopol.

«Et av hovedmålene er å ødelegge USAs monopol i parlamentsvalget i september.»

Undertrykkelsen av demonstranter fortsatte å fremkalle internasjonal opprør. Høye utsendinger fra USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan, samt EUs høye representant, har fordømt Navalny for «politisk motivert arrest og forvaring» og holdt tusenvis av fredelige demonstranter og journalister som er «dypt inne» opptatt «av dem. ”

Joe Biden reiste bekymring for saken da han første gang snakket med Putin som USAs president tirsdag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *