Mario Tragi får støtte fra store partier for å danne en ny italiensk regjering Italia

Mario Draghi fikk foreløpig støtte fra to store partier lørdag Danner en ny regjering Den vil avgjøre hvordan du skal bruke mer enn 200 milliarder euro (5 175 milliarder euro) i EU-midler for å starte Italias epidemiske økonomi på nytt.

Både den populistiske 5-stjerners bevegelsen og den høyreorienterte ligaen identifiserte støtte for en Drake-ledet regjering og sa at den var klar til å sette av bitre rivaliseringer til beste for landet og øke kapasiteten for regjering på det brede grunnlaget for nasjonal enhet. .

Drake, 73, den tidligere styrelederen for Den europeiske sentralbanken, avsluttet den første runden med samtaler med politiske partier denne uken. En pakke forventes tidlig i neste uke fra kabinettet til potensielle statsråder og hans visjon for den nye regjeringen. Det forventes at han vil møte fagforeninger, forretningslobbyer og andre medlemmer av det sivile samfunn.

Den italienske presidenten ba denne uken Troki om å danne en regjering etter den tidligere statsminister Giuseppe Conte, som mistet støtten fra et lite, men stort koalisjonsparti. Lørdag stilte demokratene opp til støtte for tidligere statsminister Silvio Berlusconis Forsa Italia, tidligere statsminister Matteo Renzis Italy Live og det lille frie og likeverdige partiet.

Etter møter med Vito Grimi, lederen for 5-stjernes bevegelse, og Drago, leder av ligaen Matteo Salvini, Snakket om å jobbe til fordel for Italia, det første vestlige landet som ble hardt rammet av koronaviruset. Begge var enige om at politisk rivalisering og svik skulle settes av til dette, ettersom den økonomiske nedgangen i epidemien fortsetter å øke.

«Vi vil aldri glemme handlingene til noen av de politiske kreftene i våre minner og i våre politiske grupper,» sa Grimmie og refererte til Renzi’s trekk. Italia Levende støtte fra Contes regjerende koalisjon og utløser nedgangen.

READ  Her er hva som endrer seg for belgierne

Tilsvarende bemerket Salvini, den tidligere innenriksministeren til Conte sin første regjering, at han satt sammen med politikere som stemte for å heve sin parlamentariske opposisjon, slik at han kunne bli tiltalt på Sicilia for ikke å la redningsskip bosette seg i Italia da han var minister. .

«Vi er klare til å takle alt til beste for landet,» sa Grimmy om den 5-stjerners bevegelsen, som fikk flest stemmer i det siste parlamentsvalget i 2018 og var en nøkkelkomponent i de to regjeringene, med den første høyre -League and the Second Left Democratic Party.

Salvinis steg for å støtte Tragi har gjort ham i strid med de høyreekstreme brødrene Italia og lederen, Georgia Meloni. Han sa fredag ​​at han ville være i opposisjon. Salvini siterte vekten av EUs gjenopprettingsmidler for å starte den italienske økonomien på nytt etter en nasjonal lockout og påfølgende folkehelsebegrensninger.

«I stedet for å være utenfor, vil jeg være i rommet for å bestemme om pengene blir brukt bra eller ikke,» sa han.

Grimm sa at Italia vil bestemme hvordan de skal bruke betydelige midler på sine europeiske partnere, og vil garantere at de 5-stjerners pengene vil bli distribuert «med ærlighet, gjennomsiktighet og den eksklusive interessen for borgernes velvære.»

«Verden ser på oss og vil bedømme om landet endrer seg,» sa Grimmie.

Emma Bonino, den italienske ministeren som tidligere fungerte som EU-kommisjonær, sa at hun håpet sammenslåing av partier fra et så bredt politisk spektrum ikke ville oppløses i konflikt.

«Det vi ikke liker er at det oversettes til ja, nei, jeg kan ikke sitte med ham,» sa han til SKY TG24. «Det må prioriteres å fullføre vaksinasjonsprogrammet, fordi uten det kan ikke økonomien startes på nytt, og planen for EU-finansiering kan ikke reformeres eller omskrives.»

READ  Brann i den russisk-ortodokse kirken i Paris

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *