Maritim og maritim kommunikasjon er i ferd med å bli eldre

Utstedt av

Telenor Maritime


01-19-2021 11:08:53

I mer enn tretti år har måten vi lever, jobber, samarbeider og kommuniserer på, blitt revolusjonert av en slags digital teknologi. Fra datafangst til innholdsdistribusjon, fra stasjonær til mobil, har verdens hastighet økt i en alarmerende hastighet, drevet av enorme sprang i teknologiske innovasjoner, og kreative løsninger som inspirerer og informerer om disse fremskrittene. Dette er en rask og vellykket forandring. På bakken.

Havene sitter imidlertid fast i pre-digital tid. Store lasteskip med containere med mobiltelefoner i flere uker har blitt koblet til og satt opp av sine marine kunder mindre enn de første minuttene mobiltelefonen ble registrert. Fraktbelastningen for WiFi-boostere og 4G-smarttelefoner kan paradoksalt nok ikke motta et nyttig signal. Maritim sektor henger etter.

Mens rederi- og marineeiere må bygge bro over dette enorme gapet mellom land- og sjøkommunikasjon, krever naturen til den maritime virksomheten en global tilnærming. Maritim tilkobling er ekstremt kompleks og krever et bredt spekter av ferdigheter og ressurser. Radio-, satellitt-, celle- og wifi-planlegging, installasjon og vedlikehold på maskinvaresiden; Programvare, cybersikkerhet, programmering, klientdatakryptering og datatrafikkprotokoll på den digitale siden. Å redusere hullene mellom de to krever sterk prosjektledelse og teknisk støtte. Maritime fagfolk beklager ofte den «digitale skillelinjen» mellom skip og land, som ikke er det eneste hullet som blir lagt merke til i maritim kommunikasjon.

En av de viktigste aspektene ved maritim tilkobling – og revolusjonerer allerede maritim virksomhet – er den økende bruken av Internet of Things (IoT). Du vil bli tilgitt for å tenke at IoT handler om smart hjemmeenheter; Pærer, smarte oppvarmingsapparater, sikkerhet og internettklare kjøleskap bestiller mat til deg, det er løftene som fyller de blanke sidene i forbrukermagasiner. Imidlertid er IoT opptatt av ulike former for ekstern automatisering og kontroll, og frakt er ikke noe unntak. Hver meter, instrument og kontroll som du kan observere og kommunisere med på en skipsbro kan sendes til land og kutte dataene for analyse, justering og vedlikehold. Kommandoer kan sendes til systemer som er bedre koblet til andre mariner, for å redusere ineffektivitet og for å være trygge for mannskapet, investorene og planeten. Med den ‘tradisjonelle’ måten å løse disse problemene, som krever store problemer, logistikk, reise- og miljøkostnader, er potensialet for bærekraftig lagring enormt.

Sent i fjor kjøpte Telenor Maritime finsk militær- og maritim kommunikasjonsspesialist KNL Networks. KNL har skapt et revolusjonerende, globalt IoT-nettverk. KNL har banet vei for integrasjon med alt tredjepartsutstyr om bord og for sending og mottak av IoT-data over en høyfrekvent radio opp til 10.000 km. Den nye teknologien bekrefter teknologien som er kjent for alle marinesoldater, og gjør den til en spillomformer for maritim IoT. Den forbinder endelig en flåte med sine teknikere, forskere og andre eksperter på land i sanntid.

Grunnlagt i 2002 av Telenor Maritime, eies det av Telenor ASA, Norges nest største selskap, og er en av de ti største globale mobiloperatørene i verden, med over 200 millioner abonnenter. Selskapet er drevet av ambisjonen om å tilby samme kvalitetstjeneste på land til sjøs. IoT-teknologien til KNL-nettverk utvider muligheten til å levere omfattende digitale løsninger. En av styrkene til KNLs nye nettverk er forpliktelsen til fremtidig IoT-tilkobling.

Telenors ambisjoner er sentrert rundt deres Maritime Connectivity Platform (TMCB), som forbinder flere back-to-back kilder til et kraftig knutepunkt. Inkluderer alle pålitelige trådløse kommunikasjonsnettverk som noensinne er brukt til data. Fra 4G / LTE mobilt bredbånd og satellitt til mikrobølgeovn radioforbindelse.

Formålet med DMCB er å balansere tilgjengelighet, hastighet, cybersikkerhet og kostnader til det fulle. Bruk av teknologier som nettverksskille, brannmur, filtrering, tunneling, trafikkstyring og bytte, tilkobling av kompilering og lastbalansering sikrer at data kan rutes optimalt på tvers av flere transportører. Prioritet kan settes for forskjellige typer transport av skipseieren og lagres ved komprimering av båndbredde og DCP-akselerasjon.

Det fine med DMCB er at den er perfekt skalerbar fra ett skip til en hel flåte, og KNLs IoT-løsning er allsidig og effektiv. Dette konseptet har et nettverk som er helt dedikert til IoT-integrering fra skip til land, sikkert og rimelig. Uten pre-capital-utgifter og ingen standard og enkel fraktabonnementsmodell som DMCB, er dens ledende prinsipper skalering, pålitelighet og bærekraft.

Disse retningslinjene er sentrert på de komplekse kravene i hjertet av enhver maritim tilkoblingsløsning. Med Telenors skalerbare, modulære løsninger kan alle maritime og havkommunikasjonsbehov løses. Enten Telenor er den sofistikerte 5G-løsningen som skal lanseres i offshoreindustrien i år, eller den aggressivt kostnadsdrevne, radiobaserte løsningen for charterskip, er Telenor et billig, skreddersydd, pålitelig og høytytende system for alle maritime kommunikasjonskrav.

Derfor kan produktivitetsoverskudd implementeres gjennom innovasjon, selv om det er langt fra landet og står overfor logistiske barrierer. Med velprøvde løsninger og tjenester som demper utfordringer, er bransjen nå godt posisjonert til å bruke digitaliserte løsninger, ta datadrevne beslutninger, forbedre ytelsen, få konkurransefortrinn og bevege seg mot en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Telenors oppkjøp av KNL vil gjøre mye for å gjøre det.

Se Telenor for mer informasjon Realisme Delta i diskusjonen: https://www.linkedin.com/company/telenor-maritime

Synspunktene som er uttrykt her, er de fra forfatteren og ikke av The Maritime Executive.

READ  50 % rabatt på denne juiceren for å nyte deilig appelsinjuice

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *