Mark Zuckerberg fra Facebook innkalt for å vitne for Commons arvkomité

Toronto – NDP-parlamentariker sier at Canadas tradisjonelle komité har besluttet å innkalle Facebook Inc.-sjef Mark Zuckerberg for å vitne. Sa Heather McPherson.

Han sier Zuckerberg kan bli spurt om å kontrollere hatefulle ytringer på nettet, kontrollere Facebooks politiinnhold på sin plattform og selskapets innvirkning på den kanadiske nyhetsindustrien.

Zuckerberg kan også være sint på Facebook-slutten i februar for å forhindre at australske brukere ser eller deler nyheter, som ble snudd på hodet noen dager senere.

En juridisk innkalling er en relativt sjelden handling fra en parlamentarisk komité som tvinger et vitne til å møte, sviktende, noe som til slutt vil føre til et foraktvarsel.

I en uttalelse fredag ​​sa Facebook Canada at den globale direktøren og sjefen for offentlig politikk, Kevin Chan, vil møte på et komitémøte senere denne måneden.

Zuckerberg og Facebook-sjef Sheryl Sandberg ignorerte en innkalling fra House of Commons etiske komité for to år siden for å vitne om selskapets Cambridge Analytica-skandale.

Denne rapporten om den kanadiske utgaven ble først publisert 12. mars 2021.

Facebook finansierer et partnerskap som støtter presseposisjonene til The Canadian Press.

The Canadian Press

READ  Undersøk Oscar-nominerte nedenfor

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *