Mars er nærmest jorden og vil forsvinne fra himmelen 8. desember

Det er en sjelden begivenhet som vil være synlig overalt i Frankrike, med det blotte øye uten problemer, og også midt i byen: en okkultasjon av Mars ved Månen. Den røde planeten vil da forsvinne foran øynene dine i flere lange minutter. Noen dager tidligere, den 1Ahem desember vil Mars være nærmere jorden.

Den vakre oransje prikken som du ser skinne over den østlige, nordøstlige horisonten på ettermiddagen akkurat nå, er mars. Vår nabo skinner mellom Tyrens to horn og begynner å gli til høyre (i vest) i begynnelsen av desember. Ettersom denne konstellasjonen reiser seg høyt på nattehimmelen, er det en fordel å observere den røde planeten i et instrument (reflekterende teleskop, teleskop) om natten, fordi atmosfærisk turbulens er svakere der enn lenger nede, nærmere himmelen. .

denne torsdag 1Ahem I desember vil Mars være nærmest Jorden, omtrent 81,4 millioner kilometer unna. Det er ikke så nært som det var for noen år siden, i 2003, under den eksepsjonelle tilnærmingen mellom våre to planeter på 56 millioner kilometer, men det er bedre enn for de fjerneste, som tar oss opp til mer enn 100 millioner kilometer fra det. . Disse variasjonene skyldes Mars» elliptiske bane rundt solen.

Mars formørket av månen

Solen nøyaktig, Mars vil motsette seg den en uke senere, den 8. desember, på tidspunktet for dens okkultasjon. Med andre ord, planeten vil være perfekt på linje med jorden og stjernen vår, men den vil ikke være synlig akkurat nå. Selvfølgelig vil du kunne beundre det hele natten før arrangementet, fortsatt i Tyren, og i en posisjon midt mellom stjernen El Nath, som skinner på spissen av det vestlige hornet, og Aldebaran, øyet til Tyren.

READ  Studien undersøker forslaget rettet mot pakket mat og drikke

Derfor er det på slutten av natten (natt fra 7. til 8. desember) at Månen vil passere foran den og få den til å forsvinne i omtrent 1 time og 30 minutter. Et sjeldent skjul, ikke å gå glipp av etter 06:30. am, og at det vil ende foran morgengryets strålende glød, noen minutter før soloppgang. Det vil ta flere sekunder for månen å oppsluke Mars fullstendig. Det er et praktfullt skue som kan følges med det blotte øye hvor som helst i Frankrike, og i store deler av Nord- og Vest-Europa (se kart), og uten vanskeligheter midt i byen, så lenge den nordvestlige horisonten er klar . .

Et nådeøyeblikk som mange fotografer under ingen omstendigheter vil gå glipp av, og selvfølgelig begynnende astronomer eller erfarne amatører. I en teleskop, vil du kunne gjette detaljer om Mars-overflaten, for eksempel dens karakteristiske mørke masser. Legg merke til at det er på kanten av en av dem Gale-krateret ligger, og derfor Curiosity rover, rett foran oss og nesten i sentrum av den røde skiven på Mars, like før okkultasjon (se kartet over Mars fra 8. desember kl. 7 nedenfor). En mulighet til å tenke på ham og hilse på hans arbeid, så vel som UtholdenhetFor det andre.

Derfor vil Mars bli formørket av en uforlignelig mer blendende fullmåne. Dette utgjør ingen risiko for øynene, men kontrasten vil være lys. Når øynene dine har blitt vant til dens glans, vil du ha god tid til å beundre månelemmet og dets relieffer knust av det skarpe sollyset. Siden månen er full, er det nesten ingen skygge kastet på bakken som hjelper oss å føle ruheten på overflaten med øynene.

READ  Hold deg trygg på nettet med en av disse tre beste VPN-ene

Mars: imponerende bilder av overflaten tatt av en kinesisk sonde

Denne hendelsen skjer en måned etter den forrige, annerledes, men fantastisk, og som europeerne dessverre slapp unna: en total måneformørkelse med den ekstra bonusen av en okkultasjon av Uranus, en kald, fjern verden, glødende turkisblått, mye større enn Mars og Jorden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *