Massive og mystiske ‘dråper’ funnet i Norge fylt med slim og blekksprutfoster

5. april 2021 11:28 EDT

En DNA-analyse avslører at hver dråpe kan inneholde hundretusenvis av blekksprutegg. For mange år siden kom dykkere som dro på vestkysten av Norge over et objekt de ikke kunne beskrive: en stor gelatinøs lapp, på 3 meter bred, svevde på plass delvis mellom overflaten og havbunnen.

(Foto: Getty Images)

Flekker

En mørk strek skåret gjennom midten av kulen, men gjenstanden var gjennomsiktig og har ingen funksjoner. Det var ganske enkelt på sin plass en helt mystisk flekk. Siden 1985 har nesten 100 lignende flekker sett av dykkere blitt rapportert i nærheten av Norge og Middelhavet, men de rare gelatinøse massene har alltid forhindret klassifisering.

Alt takket være en årelang borgervitenskapskampanje og ny DNA-analyse, har forskere endelig anerkjent flekkene som de sjeldne eggposene til en vanlig blekksprut kjent som Illex coindetii.

I følge en fersk studie, publisert 30. mars i tidsskriftet Scientific Report, kan hver dråpe inneholde hundretusenvis av små blekksprutegg, innkapslet i en boble av forsiktig oppløsende slim.

Les også: Ny genredigerende superkraft funnet i blekksprut ifølge den nåværende studien

Ommastrephidae

Overraskende nok, mens forskere har lært om I. coindetii i over 180 år og har undersøkt arten mye i hele Middelhavet og begge sider av Atlanteren, er dette første gang de har gjenkjent blekkspruteggsekk i naturen. forskerne skrev.

Lederstudieforfatter Halldis Ringvold, leder for den marine zoologiorganisasjonen Sea Snack Norway, sa til WordsSideKick.com: “Vi kunne også se hva som er inne i selve sfæren, og vise blekksprutembryoer i fire forskjellige stadier. I tillegg var vi i stand til å følge hvordan sfæren endrer faktisk konsistensen, fra fast og krystallinsk til ødelagt og uklar når embryoene vokser. ”

READ  Harris forteller FN-organet at det er på tide å forberede seg til neste pandemi

llex coindetii tilhører Ommastrephidae, en vanlig gruppe blekksprut. Halldis sa at kvinner i denne gruppen genererer store eggkuler, eller eggmasser, laget av sitt eget slim for å holde embryoene flytende og beskyttet mot rovdyr i avlstiden. Imidlertid er det sjelden å se disse stativene, og masser av noen arter har aldri blitt sett før.

Akkar

(Foto: Getty Images)

DNA-analyse av giktvev

WordsSideKick.com rapporterte tidligere at når den norske observasjonen kom med internasjonale nyheter for mange år siden, hadde noen forskere en følelse av at kulene var ommastrephid-masser.

Men i fravær av en DNA-analyse av flekkvevet, var det ingen måte å vise hvilke blekksprutarter, om noen, som hadde produsert dem. Ringvold og hans kolleger lanserte deretter en borgervitenskapskampanje som oppfordrer dykkere til å samle små vevsprøver av hvilken flekk de kommer over i farvann nær Norge.

I 2019 ankom dykkere med vevsprøver hentet fra fire forskjellige flekker, som samles i små plastflasker og oppbevares i kjøleskap til husholdninger.

Relaterte temaer: Forskere forstår nå hvordan blekksprut kamuflerer ‘fantastisk optimalisert’ i glitrende grunt vann

For flere blekksprutnyheter, oppdateringer og lignende emner, ikke glem å følge Nature World News!

© 2021 NatureWorldNews.com Med enerett. Ikke reprodusere den uten tillatelse.

© 2021 NatureWorldNews.com Med enerett. Ikke reprodusere den uten tillatelse.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *