Masters Snooker 2021: Ronnie O’Sullivan beseirer Ding Junhu med et sjokkerende comeback

Datoer: 10.-17. januar Plassering: Marshall Arena, Milton Keynes
Sikkerhet: Se live på BBC TV, BBC iPlayer, BBC Red Button, BBC Sports nettsted og BBC Sport app. Høydepunkter fra BBC Two og online.

Syv ganger mester Ronnie O’Sullivan beseiret Ding Junhu 6-5 i første runde av Masters 5-3.

2011-mester Ding of China startet en blemme med et gap på 83, 75 og 73 for en 3-0 ledelse, men O’Sullivan svarte med 103 og 60 løp.

Paret handlet sine beste århundrer i de neste tre rammene da Ding avanserte 5-3.

O’Sullivan slo til igjen ved å straffe Dings tapte sjanser, og hevdet seier med 73 løp i den endelige oppløsningen.

John Higgins møter Mark Allen i kveldssessionen (19:00 GMT) og møter O’Sullivan i kvartfinalen på fredag ​​med vinneren av kampen.

O’Sullivan kom bakfra gang på gang for å hevde den sjette verdensmesterskapet i august og viste igjen sin evne under press for å hevde en femte seier mot Ding på flere møter.

Når hendelsen utspiller seg bak lukkede dører i Marshall Arena, savner tilskuere en stjernespekket scene som spenner over fire århundrer og 70 eller flere intervaller.

O’Sullivan sa til BBC Two: «Jeg måtte henge der, du vet aldri før det er over. Jeg prøvde å være positiv, så jeg gikk tilbake til humøret mitt om Sheffield, det fikk meg i sonen. Jeg var i stand til å svare på feil, men raskt.

«Hvis humøret ditt er riktig, kan du spille dårligere og få flere sjanser. Jeg gravde inn i dag og mine mentale ferdigheter var gode, noe som gjør at motstanderen din har en form for mistanke. Enten du spiller bra eller ikke, kan spillet spilles igjen til din fordel hvis du har det nivået.»

READ  Mehdi Carcela viser nesen i standarden igjen

Verden nummer ni Ding la til: «Jeg hadde gode sjanser til å vinne turneringen, men jeg skapte dem ikke. Noen ganger hadde jeg problemer med å vinne rammer, jeg måtte ta enkle skudd og hente poeng.

«Ronnie spilte litt bedre enn første omgang. Noen ganger valgte jeg feil nivåskudd.»

Analyse – O’Sullivan har den «største flasken»

Syv ganger verdensmester Stephen Henry på BBC Doo: “Jeg er redd Ding fikk presset for å få vinneren med muligheten.

“Det var en fantastisk kamp, ​​og begge spillerne spilte utrolig bra, men dessverre var han svak da han så vinnelinjen.

«O’Sullivan så ikke bra ut på det tidspunktet på 3-0, men han spilte en fantastisk snooker for å vinne denne kampen.»

Seks ganger verdensmester Steve Davis: «Dinks hode gikk litt. Det er ikke noe verre enn at en snookerspiller starter en kamp godt og slutter dårlig. Det svekker moralen din. Han fikk panikk og forvirret scenene.

Jeg tror ikke han ville ha tapt for mange spillere i dag, men han har litt stemning mot O’Sullivan, og han sliter med å krysse linjen mot ham.

«Ding lot ham koble seg. Han er den siste personen du vil gjøre det. Han gjenvinner friheten i spillet sitt. Å ødelegge ham til slutt viser hvor farlig han er.»

1997 verdensmester Ken Doherty: «Ding bommet på et triks, han spilte bedre med to århundrer og høyere scoringsintervaller, men vi så en glipp fra ham sent.

«Ding fikk presset, han er veldig skuffet. Enhver annen dag ville han ha droppet 99% av turen, men O’Sullivan kom godt tilbake. Han stoppet ikke da han kom til seierslinjen, han var den største flasken og viste selvfølgelig den i dag.»

READ  AC Milan bytter til belgisk tid, Inter satser alt på Lukaku, Roma begynner å drømme: Serie A er tilbake

Melde deg på Mitt spill Følg snooker-nyheter på BBC-appen.

Rundt bunnen av BBC iPlayer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *