Mastodon: Hva er forskjellene på Twitter?

For, ja, på Mastodon mener vi ikke en tweet, men en squeaker (eller tut, på engelsk). Disse tekstmeldingene fungerer akkurat som på Twitter. Når du er registrert med instansen din (som vil gi deg en adresse i formatet «din_pseudo»@»din_instans»), kan du dele tekst, bilder, lenker, kort sagt alt du tenker på.

Hver melding er begrenset til 500 tegn (mot 280 på Twitter). Selvfølgelig kan du like en melding, bokmerke den i favorittene dine eller følge en hashtag. Men i motsetning til Twitter, tillater ikke Mastodon (ennå?) retweeting, noe som betyr å dele en annen brukers melding på profilen din. Du kan «promovere» et innlegg, det vil si fremheve det og gi det prominens, men ikke kommentere det (som en hvilken som helst dude).

Til slutt, det siste viktige poenget: i Mastodon er det strengt tatt ingen DM (private meldinger). Du kan chatte med en person privat, men ikke i seksjonen som er angitt for det. Så det er nødvendig å spesifisere at meldingen er privat, og hvis du glemmer å gjøre det, kan alle se meldingen din…

Kort sagt, med disse få tipsene kan du starte stille. I en fremtidig artikkel vil vi forklare hvordan du får mest mulig ut av plattformen, spesielt med dedikerte apper.

READ  TikTok-ansatte har en hemmelig knapp for å få en video til å gå viral

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *