Matteo Salvini møter rettssak på grunn av kollisjon med migrerende redningsskip | Italia

En dommer på Sicilia har beordret en tidligere italiensk innenriksminister Matteo Salvini I 2019 ble et spansk utenlandske redningsskip holdt i en italiensk havn for å nekte å la et skip stå for retten, og holde folk til sjøs i flere dager.

Under rettsmøtet i Palermo satte dommer Lorenzo Ainelli 15. september som dato for rettssaken, ifølge nyhetsbyrået Laprice.

Salvini, som deltok i høringen, bekreftet avgjørelsen og sa at han bare gjorde jobben sin og plikten Åpne pansrede redningsskip Og 147 personer Den ble gjenopprettet I Middelhavet.

Salvini, siterer den italienske grunnloven Tweetet Å forsvare landet er den “hellige plikt” for enhver italiener. “Blir jeg tiltalt for å forsvare landet mitt?” han sa. “Jeg vil holde hodet høyt og i ditt navn.”

Påtalemyndigheter i Palermo har anklaget Salvini for plikt og kidnapping for å ha holdt fengslede på Lampedusa-stranden i nesten tre uker i august 2019. Under denne konfrontasjonen lurte noen seg selv da kapteinen ba dem om å være trygge. Lukk porten. Til slutt, etter 19 dagers testing, fikk de resterende 83 innvandrerne lande i Lampedusa.

Salvini hadde snakket hardt om innvandring som innenriksminister under den første regjeringen til daværende statsminister Giuseppe Conte fra 2018-19. Mens de krevde at EU-landene skulle gjøre mer for å ta imot migranter Italia, Hevdet Salvini at humanitære redningsskip bare oppmuntret libyske smuglere, og at hans politikk reddet liv ved å oppmuntre til farligere reiser over Middelhavet.

Advokaten hennes, Giulia Pongiorno, sa at hun var trygg på at retten ville avgjøre om det var noen bortføringer involvert.

Han sa til reportere etter at tiltalen ble overlevert: “Det er ingen grense for deres frihet. Skipet hadde muligheten til å gå hvor som helst. Det var et forbud mot å gå til havn. Men det hadde 100.000 opsjoner.”

READ  Hjemmekontor U-sving | Den jemenittiske familiens tilflukt skal sies å se på innvandring og asyl sammen etter

Beslutningen om å tiltale Salvini ble ønsket velkommen av gruppen bak Open Arms. “Vi er glade for alle menneskene vi har reddet … gjennom årene,” sa det Tweetet.

Selv Salvini Er under etterforskning En annen innvandrerstilling som involverte det italienske kystvaktskipet Grigoretti, som Salvini nektet å legge til kai sommeren 2019.

Advokaten i saken, Andrea Ponomo, fra Catania på Sicilia, frarådet en rettssak og argumenterte for at Salvini håndhever myndighetens politikk mens han holdt 116 migranter til sjøs i fem dager.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *