Max Whitlock beholder olympisk tittel for Team GP med lekehest gull Tokyo Olympiske leker 2020

Max Whitlock vant sin olympiske gullmedalje med 15,583 poeng.

Whitlock var den første mannen som hadde hestetittel i sport i over 30 år. Dermed har han ytterligere hevet dominansnivået som sjelden sees i moderne gymnastikk. Han har nå vunnet lekehestegull på de fem siste verdensmesterskapene olympiske leker. Den eneste gangen han ikke har vunnet turneringen de siste seks årene, har han scoret utligningen for vinneren til Xiao Rudeng, men tapte tiebreak.

Whitlock kom inn i finalen på femteplass med en score på 14.900 etter noen kamper under kvalifiseringstreningen, men understreket deretter hvor fornøyd han var med prestasjonen under nervene i kvalifiseringsrunden.

I finalen overlot Whitlock utfordringen for å starte kampen, men han ledet sin tøffe rutine, jevnt på 7,0, med bare en hikke da han musket i håndtrykket. Han satt og ventet for å se om noen av konkurrentene hans kunne matche poengsummen hans. De kunne ikke.

Whitlock har nå vunnet seks olympiske medaljer, inkludert tre gull etter å ha vunnet lekehesten og bakken i Rio 2016. Hans samlede medalje ved OL og verdensmesterskap er 14. Han er utvilsomt en av de beste gymnastene i sin generasjon.

Andre medaljer ble vunnet av kinesiske Taipeis Lee Xi-kai, som vant stjernesølv med 15.400 poeng, mens Japans hjemmefavoritt Gaya Kasuma vant bronse med 14.900 poeng. Irlands Rice McLennan endte på en syvende plass med 13.100 poeng etter fallet.

READ  Liverpool Exchange News LIVE - Rafael Warren Truth, Florian Newhaws News, Kylian Mbabane Curiosity

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *