Melding: Tidene har endret seg, og det samme har vår bransje og lokale perspektiver Mening

«Times They Change» er oden til en ikonisk sang fra 1960-tallet, og verden har endret seg siden den gang.

Noen av oss tror vi ser tegn på at verden er i ferd med å endre seg igjen. Spørsmålene om klimaendringer, eliminering av fossile brensler, klimagassutslipp, karbonbinding, blått og grønt hydrogen og ammoniakk, solenergi og vindparker blir tatt opp. Disse er viktigere for de nye generasjonene.

Det er ingen tvil om at vi må stole på fossile brensler i overskuelig fremtid, men det tar ikke en rakettforsker å se at fossile brensler vil bli faset ut og at andre, mindre miljøskadelige kilder vil påta seg rollen som energileverandører. Dette betyr at vi har det travelt med å utvikle hydrokarbonressurser i Newfoundland og Labrador offshore. Hvis vi ikke gjør det, blir de værende i bakken.

Prisen på olje er under press, delvis på grunn av lavere etterspørsel på grunn av Coronavirus. Så hvordan kan du gjøre fylket mer attraktivt?

Oljeselskapenes respons på det nylige tomtesalget viser at vi er mindre attraktive enn andre regioner. Hva kan vi gjøre? I næringslivet leser vellykkede selskaper tegn og iverksetter tiltak for å møte nye utfordringer i stedet for de som holder seg på samme vei og ikke tror på endrede omstendigheter før det er for sent. Den samme tankegangen bør gjelde for regjeringer.

I olje- og gassindustrien bør det være klart at forholdene er vanskeligere. Prisen på olje er under press, delvis på grunn av lavere etterspørsel på grunn av Coronavirus. Så hvordan kan du gjøre fylket mer attraktivt?

Noen forslag du kan vurdere:

READ  Irans kjernefysiske samtaler viser fremgang når stormaktene fokuserer på detaljer

• Innvilge skattefritak på samme måte som andre land som møtte lave oljepriser. Denne saken kan representeres med henvisning til Norge.

Som svar på oljepriskrisen som dukket opp i 2020, foretok Norge midlertidige justeringer av skattesystemet, med sikte på å unngå et fall i nye investeringer. Planen øker oljeselskapenes likviditet ettersom de kan avskrive investeringer raskere og utsette skattebetalinger. Det kan også tilbakebetale kontanter til selskaper med skattetap. Tanken er å gjøre norsk sokkel mer attraktiv for nye investeringer.

Dette var tydeligvis et vellykket trekk, med 33 selskaper som søkte om den siste lisensrunden. Ifølge norske myndigheter viser den positive interessen for å få et nytt leterom at politikken basert på stabile og forutsigbare rammer, en aktiv lisenspolitikk og skatteincitamenter har hatt ønsket effekt.

• Det er også viktig å sikre at reguleringssystemet er attraktivt og forutsigbart. Det betyr et stabilt finanssystem og prosjekt-for-prosjekt-forhandlinger til et minimum.

• En annen faktor som vil være attraktiv for oljeselskapene, er regelverket. Det er viktig å ha en klar tidsramme for regulering for fremtidig feltutvikling og redusere ledetider for prosjektet ved å se på måter å forbedre og forenkle prosjektgodkjenningsprosessen.

• Videre vil det være positivt å gi mer klarhet i hvordan man tolker lokale innholdskrav og sikrer global konkurranseevne. Dette er et område der internasjonalt samarbeid antas å være nødvendig.

Å gjøre provinsen mer attraktiv for investeringer antas å være en bedre tilnærming enn å bruke skattebetalers penger til å betale oljeselskaper for å fortsette å bore og utvikle fremtidige felt.

Tor Nice

St. John

READ  Norges Telenor trekker seg ut av Myanmar på grunn av militærkupp

I slekt:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *