Mennesker over 40 år kan få Govt-vaksinen innen utgangen av mars

Personer under 40 år kan være i kø for å motta koronavirus Vaksinert i løpet av få uker, heter det i rapportene.

Det sies at når en person over 50 år har fått jabs, foretrekker konsulentene å fortsette å gi jabs på grunnlag av alder i stedet for å prioritere nøkkelarbeidere.

Dette betyr å utvide aldersgruppene og gi briter mellom 40 og 49 år muligheten til å bli vaksinert så snart de første ni gruppene får sin første dose.

Whitehall-kilder insisterte imidlertid på at ideen om at mennesker over 40 år kunne bli fanget i løpet av uker var «spekulasjoner».

Denne publikasjonen fokuserer for tiden på personer over 65 år og voksne i alderen 16-64 år som har høy risiko med helsemessige forhold.

Har du en visjon for denne historien? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Alle over 40 år kan bli invitert til en jab innen fem uker

I løpet av uker vil den flytte til de tre siste prioriterte gruppene som allerede er identifisert av regjeringen – de over 60, de over 55 og de over 50.

Av dagens trender kan de første ni allierte – anslått til 32 millioner mennesker – bli vaksinert innen 24. mars hvis dagens priser fortsetter.

Men Whitehall-kretser har presset tilbake mot rapporter om at personer over 40 år blir invitert til en jab innen fem uker.

En helsemyndighet sa: «Dette er total spekulasjon. Vi vurderer hva vi kan oppnå og hva vi kan levere – dette er en gruppe som vil være igjen i mai.»

READ  Nord-Korea advarer USA om å skrote militære øvelser i sør hvis de ønsker 'en god natt' 'World News

Professor Wei Shen Lim, styreleder i Joint Committee on Vaccines and Immunization (JCVI), sa torsdag at flere liv kan reddes ved å målrette aldersgrupper enn noen annen faktor, som bør dominere bestemmelsen av vaksineprioritet.

JCVI, som har gitt folk beskjed om å få jab, utvikler detaljer for den neste fasen av vaksinerullen, men den har ennå ikke skissert planene.

Det har vært krav om at prioritet skal gis til lærere og andre ledende ansatte så snart personer over 50 år blir arrestert, noe som ministrene må bestemme.

Slik akselerasjon av vaksinasjonsprogrammet kan gi ytterligere stress Boris Johnson Løsne de strenge låsingsreglene.

Statsministeren skal etter planen kunngjøre rutekartet for å lette begrensningene mandag 22. februar.

Ved å analysere vaksinedata, spredning av gulsott og hvor mye akutt sykdom og dødelighet er redusert, vil han spille en nøkkelrolle i åpningstempoet.

En slik akselerasjon av vaksinasjonsprogrammet kan legge større press på Boris Johnson for å løsne de strenge låsingsreglene.
En slik akselerasjon av vaksinasjonsprogrammet kan legge større press på Boris Johnson for å løsne de strenge låsingsreglene.

Skolene forventes å åpne igjen 8. mars, hvoretter reglene vil bli gradvis avslappet.

Nesten 17 millioner mennesker over hele Storbritannia har hittil blitt vaksinert mot koronaviruset.

Mens alderen på jab-leverandører synker, er det fortsatt bekymring for at noen samfunn ikke benytter seg av den muligheten.

Tallrike kjendiser dukket opp i kveld i en stjernespekket annonse som vektla etniske minoriteter da de fikk koronavirusvaksinen.

Skuespillerinnen Shobna Gulati og komikeren Romesh Ranganathan er de berømte ansiktene til det bevegelige TV-rommet.

Statistikk viser at mange svarte, asiatiske og andre etniske minoritetsgrupper fremdeles ikke vil si ja til Jab.

Annonsen, som ble sendt på alle større kommersielle kringkastere klokken 21.56, ble arrangert av skuespilleren og forfatteren Adil Ray OPE.

READ  Washington lover å gjengjelde dersom Ukraina blir angrepet av Russland, ikke å gripe inn militært

Produsentene forventet at videoen skulle nå rundt 10 millioner mennesker på alle kanaler.

Ray sa: ”Det er oppmuntrende å se alle de store kringkasterne komme sammen i fjernsynssendinger som aldri før.

«Vi må alle oppmuntre hverandre til å gjøre det som er riktig. Budskapet er enkelt; bli vaksinert og redde liv.»

Data viser at det er mer sannsynlig at mennesker med svart og sør-asiatisk bakgrunn dør av koronavirus enn hvite mennesker.

Ifølge offisielle tall døde ytterligere 454 mennesker av koronaviruset torsdag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *