Mens bilutstillingen i Brussel lyktes i å få publikum til å komme tilbake, var besøkende ikke alltid helt fornøyde

Et vellykket veddemål for bilutstillingen i Brussel, etter to års fravær var publikum nok en gang i tide til dette 100-årsjubileet. Omtrent 271 000 besøkende (et antall som ennå ikke er bekreftet når dette skrives) har gått gjennom korridorene til Heysel Palace. Noe som ikke er verst, selv om det bare er under de 300 000 besøkende som arrangørene håper på.

Besøkende er ikke alltid fornøyde

Uansett snakker arrangørene i likhet med utstillerne om suksess, selv om det er mer subtilt fra de besøkendes side.

Noen av personene vi intervjuet klaget over at dette showet var mye mindre enn i andre år (nesten dobbelt så stort på grunn av mangel på tilgjengelige rom), og at palasset derfor var vanskeligere å navigere.

Andre var skuffet over mangelen på helt motorsykkeldedikerte plattformer, men også over de høye prisene på kjøretøyene som tilbys.

Klagemål som arrangørene er godt klar over og som de vil ta hensyn til i neste utgave: «Det er klart, for 2024-showet må vi sende en melding: det er viktig å presentere biler som kanskje er litt billigere, mer entry-level; Biler som allmennheten kan være rimeligere enn toppmodellene som kan bli presentert på utstillingen i 2023Christophe Dupont, talsperson for Vibiac, det belgiske bil- og sykkelforbundet, erkjenner.

Et show som fortsatt er preget av krise

Fra utstillernes side sier vi også at vi er veldig fornøyde, selv om vi innser at den økonomiske situasjonen fortsatt er komplisert: «Da vi unnfanget showet, var vi slett ikke sikre på at publikum ville komme tilbake, så det er en lettelseJean-Marc Pontville sier om D’Ieteren-kolleksjonen.

READ  Eddie O'Connors Mainstream vil bli solgt til Norges Aker i en avtale verdt 1 milliard euro

«Selvfølgelig er det hypertrofi. Det er også denne overgangen vi kjenner et sted, og den er litt skummel og reiser mange spørsmålDenne tjenestemannen legger til.Vi har selvsagt fortsatt konsekvensene av pandemien, halvlederkrisen og mangelen på for eksempel lastebilsjåfører, noe som gjør at leveringstidene forblir lange. Så situasjonen er veldig komplisert. Selvfølgelig vil det forbedre seg, men jeg tror mange av våre kunder har mer eller mindre forventet kjøpet og er vant til det. Men det er fortsatt vanskelig for hele kjeden: for førstelinjeforhandlerne, importøren, men også for fabrikkene. Men til tross for alt er ikke utsikten noe stort problem her fordi de besøkende er der.«

Elektrisk overføring fortsetter å reise spørsmål

Når det gjelder spørsmålene (og det er mange) som belgierne stiller om den elektriske overgangen, som ble rapportert under denne presentasjonen, vil bilsektoren nå måtte ta det i betraktning, sier Christophe Dupont. «Men også av statsviteren som ønsker å påtvinge allmennheten denne teknologien.«

Bilutstillingen kommer tilbake neste år. Datoene er allerede fastsatt: fra 12. januar til 21. januar 2024.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *