Mer enn 1000 jobber berørt: Colruyt kunngjør oppkjøp av 57 Match- og Smatch-butikker i Belgia

Colruyt Group inngikk torsdag en avtale med Louis Delhaize Groups Match- og Profi-datterselskaper om å kjøpe 28 Match-butikker og 29 Smatch-butikker i Belgia, kunngjorde det fredag. Hvis avtalen godkjennes av den belgiske konkurransemyndigheten (ABC), forventes avtalen å bli fullført i første kvartal 2024.

De 57 butikkene som er berørt (av rundt 80 butikker) av avtalen sysselsetter 1 069 personer og genererte til sammen en omsetning på rundt €300 millioner i 2022. Colruyt Group bekrefter at eksisterende arbeidere vil beholde jobbene sine og forholdene.

De 57 butikkene, «geografisk komplementære til Colruyt-nettverket», vil bli evaluert i løpet av de kommende månedene for å finne den mest passende formelen (OKay, Colruyt, etc.). Utfallet vil spesielt avhenge av størrelsen på butikken, det lokale markedet og kundenes behov.

«Med dette oppkjøpet, som den eneste virkelige belgiske forhandleren, er vi fast bestemt på å fortsette arbeidet til Louis Delhaize Group i Belgia, hvor det har sine røtter. Det er også en forpliktelse vi forplikter oss til alle ansatte i de respektive Smatch- og Match-butikkene og deres kunder. Vi er forpliktet til å gi en positiv oppfølging av dette oppkjøpet i en stadig mer internasjonal kontekst.Kommentarer COO Joe Willemens.

Ingen økonomiske detaljer om avtalen vil bli avslørt. Et ekstraordinært arbeidsråd pågår mens vi snakker.

Louis Delhaize-gruppen kvitter seg litt etter litt med butikkene sine. Spesielt i år inngikk selskapet oppkjøpsavtaler med Carrefour for alle Match- og Smatch-merkene i Frankrike, det vil si 60 hypermarkeder og 115 supermarkeder, og med E. Leclerc for to varehus og 25 supermarkeder og nærbutikker i Luxembourg.

READ  "Det er en del av sporene som spilles"

Louis Delhaize, bror til grunnleggerne av merkevaren Delhaize le Lion, grunnla samlingen som bærer hans navn i 1875 i Charleroi-regionen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *