Mer enn 40 Carrefour-butikker er fortsatt i streik: oppgjør er planlagt til tirsdag


Konsesjonsbutikker (omtrent tretti) er ikke opptatt av streiken. Forlikskontoret møtes på ettermiddagen tirsdag 23. november.

Den felles fagforeningsfronten (CNE og Setca) ledet streiken. Sosiale bevegelser hadde allerede gjennomsyret gruppens butikker denne uken, spesielt i Liege og Verviers-regionen.

Det viktigste punktet i arbeiderens sinne er utbrenthet. For CNE er problemet at etablerte operatører ofte tyr til prekære kontrakter, som midlertidig arbeid og studentjobber, noe som resulterer i økt arbeidsmengde for ansatte som er tildelt for lengre perioder.

Andre områder med misnøye inkluderer også arbeidsorganisering og opplæring av ansatte. Fellesfronten kritiserer også administrasjonen for ikke å forutse den tradisjonelt travle høytiden.

“Ansatte er målbevisste og ønsker mer ressurser, mindre risiko, riktig organisering av arbeidet, reell opplæring osv.” bekrefter Evelyn Zappos.

Forlikskontoret holdes tirsdag ettermiddag. En representant for Kristelig Fagforening advarer om at «dette lover stress fordi ansatte venter på profesjonelle og presserende løsninger som er reelle og strukturelle på alle punkter, tidligere etterspurt ved flere anledninger i alle bedriftens rådgivende organer».

READ  Norske forskere fant endelig gode nyheter fra Norilsk Nickel

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *