Mer enn halvparten av bilene som ble solgt i Norge i 2020 var elektriske – Siste nyheter, Siste nyheter, Toppnyhetsoverskrifter

Norge er et sant paradis for elbilen. I 2020 overgikk salget av elbiler bilene med forbrenningsmotor. En viktig milepæl som bekrefter suksessen med elektrisk mobilitet i det nordiske landet. Modeller som Audi e-tron, Tesla Model 3 og Volkswagen ID.3 er en virkelig suksess.

Elbilen fortsetter å vinne terreng i det gamle kontinentet med en akselerert hastighet. Imidlertid er penetrasjonen som denne typen bærekraftig mobilitetsteknologi oppnår, ujevn, avhengig av markedet vi retter oss mot. Vi kan si at i dag er Europa et sted med kontraster. Til tross for dette er elektrifiserte biler, sammen med SUVer og delefilter, det «lokomotivet» som driver bilindustrien vår.

Hvis vi fokuserer på den skandinaviske regionen og nærmere bestemt på Norge, vil vi finne oss selv foran et ekte paradis for elbilen. En «oase» der disse pluginmodellene oppnår en mye høyere markedsandel enn andre land i Europa. Og bevis på denne pittoreske situasjonen er bilsalg i Norge i 2020.

Videotest av Tesla Model 3, en av de mest solgte elbilene i Norge i 2020

Norge, landet der mer enn halvparten av bilene som selges er elektriske

I året 2020 tilsvarte 54,3% av nye bilregistreringer i Norge elektriske modeller, en figur som står i kontrast til den som er oppnådd i andre store europeiske markeder. Sjekk ut dataene for Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Spania, for å nevne noen. De siste årene har elbilen opplevd meteorisk vekst i Norge. En bestigning som har antatt fullførelsen av visse milepæler som den som er angitt ovenfor.

de salg av elbiler i Norge De har fått et sterkt løft takket være ankomsten av nye modeller som spiller en ledende rolle i det gamle kontinentet. Modeller som Volkswagen ID.3 eller MG ZS EV, en av de beste økonomiske elbilene, er nøkkelen. Salget av nye biler nådde 141 412 enheter, hvorav 76 789 tilsvarte 100% elbiler.

READ  Vi introduserer den første runden med Explore 2021 Keynote Speakers

En av elbilprodusentene som kan skryte av å ha vært nøkkelen til fullførelsen av disse salgstallene er Volkswagen-gruppen. Modeller som Audi e-tron og Audi e-tron Sportback fikk eksepsjonell etterspørsel. Det var 9 227 Audi-SUVer, noe som gjør den til det mest solgte elektriske kjøretøyet i Norge. Andreplassen gikk til Tesla Model 3, og ved å stenge pallen i tredje posisjon er Volkswagen ID.3 som har trampet til forhandlerne.

Volkswagen ID.3 stenger året 2020 som den tredje bestselgende elektriske i Norge

Volkswagen ID.3 ankommer trampende til norske forhandlere

Selv om den nye Volkswagen ID.3 har ikke vært til stede i norske forhandlere i 2020, har den nådd 7 754 registreringer. Han klarte på kort tid å overhale sin mest direkte rival, Nissan Leaf (4.). Det etterlot til og med etterfølgeren, Volkswagen e-Golf (femte).

Hvis denne oppadgående trenden fortsetter, vil Norge bli det første landet som på kort sikt avslutter salget av forbrenningsmotorbiler. Noe som i andre deler av Europa er mer en drøm enn et realistisk mål.

De 10 mest solgte elbilene i Norge i 2020

KlassifiseringModellSalg 20201Audi e-tron9.2272Tesla Model 37.7703Volkswagen ID.37.7544Nissan Leaf5.2215Volkswagen e-Golf5.0686Hyundai Kona Electric5.0297MG ZS EV3.7208Mercedes EQC3.6149Polestar 22.83110BW

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *