Mercedes-AMG Project One slår rekorden på Nürburgring

Mercedes-AMG Det bør feires da den offisielt mottar tittelen som raskeste bil med lovlig produksjon på Nordschleife i Nürburgring. Mercedes-AMG har rekorden medAMG GT svart serie, men mistet den til en Porsche 911 GT2 RS tunet av tuneren Manthey-Racing. Etter bare noen måneder ble programmet ett prosjekt Den returnerer kronen til Mercedes-AMG med en komfortabel margin på 3,65 sekunder foran 911.

Å bryte Nordschleife-rekorden med 3,65 sekunder er en imponerende bragd. Spesielt siden denne rekorden ble holdt av en modifisert bil, ikke en produksjonsbil. For å finne en serieprodusert bil må vi holde oss hos Mercedes-AMG, men denne gangen hos GT Black Series. I dette tilfellet snakker vi om 8,43 sekunders fremrykk, som teller som en evighet når det kommer til tid på kretsen. Så Mercedes-AMG har tittelen med en ny tid på bare 6 minutter og 35,183 sekunder for å fullføre nesten 20 832 kilometer av denne delen av banen.

Ifølge organisasjonen er denne tiden mer enn eksepsjonell da den ble oppnådd under forhold som ikke var de mest gunstige. Banen var ikke helt tørr, partier ble ikke rengjort skikkelig, og det var mye tidspress. AMG-teamet hadde bare en time på seg før banen stengte. Rekorden er bekreftet, med bare ett minutt igjen før dørene stenges 28. oktober.

Det var DTM-fører Maru Engel som satt bak rattet i bilen. Som vi vet inkluderer AMG Project One flere komponenter fra F1. Det er en liten, turboladet 1,6-liters V6 drevet av fire elektriske motorer, og gir totalt 1049 hestekrefter. For å forbedre bilens ytelse og effektivitet, valgte Engel en «Race Plus»-modus, som setter alle ryttere på vakt, senker fjæringen til et minimum, og mobiliserer all bilens aerodynamiske assistanse. Under arrangementet ble den maksimale deklarerte hastigheten på omtrent 350 kilometer i timen nådd og nådde en topp på 338 kilometer i timen til høyre for Döttinger Höhe.

READ  Manchester United svarer på Barcelona og Real Madrid snakker Erling Haaland

Marrow Engel kommenterte eventyret sitt: «Det er en uforglemmelig opplevelse. Jeg hadde ikke forventet å få en slik tid med disse forholdene på banen. På enkelte partier var banen ikke helt tørr, noe som gjorde kjøringen vanskeligere. Det var en virkelig utfordring.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *