Mercks anti-statlige pille var effektiv av U.S. Pharmaceuticals Agency

Det anbefales imidlertid å unngå bruk hos gravide kvinner. Utgivelsen kommer i forkant av et FDA-ekspertpanelmøte planlagt til 30. november, hvor anbefalinger for nødgodkjenning av legemidlet molnupravir vil bli evaluert.

Hvis det blir godkjent, vil dette stoffet representere et stort vendepunkt i kampen mot infeksjon, og gjøre det enkelt å redusere de alvorligste formene av sykdommen.

I sin rapport anser FDA at Molnupravir er effektivt hos Covit-19-pasienter og hos pasienter med risiko for sykehusinnleggelse.

Han bemerket imidlertid at panelet ikke anbefalte anerkjennelse av molnupravir hos gravide kvinner, med tanke på at “det ikke er noen klinisk situasjon der fordelene oppveier risikoen”.

Selv om ingen av de gravide ble inkludert i Merck kliniske studie, baserte FDA sin anbefaling på resultatene av en studie utført på gravide mus og kaniner, hvorav noen inneholdt flere defekter enn brystkontrollgrupper.

For sin akkrediteringsforespørsel stolte Merck på denne kliniske studien utført av partneren Ridgeback Biotechrobiotics på de med milde og moderate tilfeller av Govit-19 og minst én ugunstig risikofaktor. De ble behandlet innen fem dager etter at de første symptomene dukket opp.

Sykehusinnlagte eller dødelighetsraten for pasienter som fikk stoffet var 7,3 %, sammenlignet med 14,1 % for de som fikk placebo.

Sammenlignet med 8 personer i den andre gruppen ble det ikke funnet noen dødsfall hos de som ble behandlet med molnupravir.

Resultatene var tilstrekkelige til at en uavhengig dataovervåkingsgruppe, i samråd med FDA, bestemte seg for å avbryte eksperimentet på forhånd.

Antivirale midler som molnupravir virker ved å redusere virusets evne til å replikere, og dermed redusere sykdom.

Deres anvendelse kan være todelt: begge lar personer som allerede er rammet ikke lider av alvorlige symptomer, men utvikler ikke sykdommen i nærkontakt.

READ  Trump og hans allierte presser Nye republikanske forsøk på å begrense lovene om stemmegivning Republikanere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *