Mestdagh logistikksenter i Gosselies stengte torsdag flere supermarkeder i streiken

Et mustadisk supermarked, som ligger i Gosselis, har vært stengt av fagforeningsaktivister siden klokken 21 onsdag. Derfor vil ikke butikker gjøres tilgjengelig på torsdag, og mange vil forbli stengt, rapporterte CNE torsdag like før klokken 08.00, som er normal åpningstid for supermarkedet.

Det ekstraordinære næringsrådet som ble holdt onsdag ettermiddag i hovedkvarteret til supermarkedsgruppen Mustadough, som ble kjøpt opp av det franske merket Intermarché, endte igjen i fiasko. Lei av administrasjonens «søte prat», kunngjorde fagforeningene torsdag en blokkering foran deponeringen av det sentrale hovedkvarteret i Mustastagh i Gosselis. Butikkagenter oppfordret også alle tilknyttede selskaper til å streike torsdag.

Digital versjon for abonnenter

De sa også at de har til hensikt å fortsette arbeidet til ledelsen er tilbake rundt bordet, melder CNE.

Vi sender arbeidere ut i det ukjente.

Oppkjøpet av supermarkedsgruppen Mestdagh av det franske merket Intermarché utløste sterk sosial misnøye på grunn av overgangen til franchisemodellen. Særlig ønsker fagforeningene å innhente garantier for bevaring av arbeidsforholdene til de ansatte som overføres som en del av oppkjøpet av Mustadaga-konsernet. «Jo lenger vi kommer, jo færre garantier har vi. Vi sender arbeidere ut i det ukjente.» Og når det gjelder å sette opp en CCT som forbinder kjøperen, den ansatte og ganen for å sikre at gjeldende forretningsforhold opprettholdes, får fagforeningene tak «kategorisk avslag», Myriam Dailami, fra Sitka, fordømmer det.

I tillegg krever fagforeningene at ledelsen gir alternative løsninger til arbeidstakere som ikke lenger ønsker å jobbe med Intermarché. dette også, «Vi er i ingenmannsland,» Fru Delmee angrer. «Vi vet ikke hvilken saus de ansatte vil spise med». om syndikalisme, «Ledelsen må godta forpliktelsen, men også å utnevne medlemmet som skal ta ansvar for personalet». I motsetning til det, «Streikebevegelsen vil øke,» Hun advarer.

READ  Powell kommer tettere på oppringningen i stimulansen: Miljøuken

Ledelsen ble overrasket og sjokkert

Ledelsesmessig råder uforståelsen og forundring. «Vi er allerede i det fjerde næringsrådet, og hver gang svarer ledelsen på alle spørsmål på en konstruktiv måte,» sier Henry de Lophem, presseansvarlig i Intermarché. Sistnevnte viser at ledelsen er åpen for å be om frivillig avgang og at opprettholdelsen av garantier for arbeidernes rettigheter er nedfelt i CCT 32 Bis.

I tillegg sier ledelsen at det er privat «sjokkert» Etter fagforeningenes ønske Omstillingsplan. «Maskens fall»bekrefter Henri de Louvem, som ønsker at fagforeningene skal gå inn i forhandlingsstadiet om Renault-loven, mens «Siden kunngjøringen av kjøpet av Mustadang har ledelsen sørget for at butikker ikke er stengt og at butikker ikke er stengt.» Administrasjonen anser denne forespørselen som et ønske om å «å råtne» Status og forberedelse til fremtidige sosiale valg. «Msedtag trenger alle om bord»Pressesjefen konkluderte.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *