Meteorologen sliter med å forklare været, men kommer med en klar advarsel

– Denne uken blir det veldig annerledes vær. Det var minus 20 grader mange steder i Norge fra natt til søndag, med lett vær igjen mandag. Dette berg- og dalbane været fortsetter hver dag i den kommende uken, sier Stormgios meteorolog Marion Abrek.

For selv om det er minusgrader i store deler av Norge denne helgen, kommer mildværet innover.

– Dette er et lavtrykk, som er på vei til Norge utenfor kysten. Det vil føre til lett vær og regn over hele Norge mandag. Det eneste unntaket fra dette er Troms og Finmark, meteorologen sier det vil være rikelig med skyer.

Sjanser for frost

Vestlandet mottok cirka 20 til 40 millimeter regn mandag. Det ble registrert opptil 10 millimeter regn i Oslo-regionen og over området, men meteorologen kunne ikke forklare hva slags nedbør som kom.

– Det er nesten umulig å si hvordan nedbøren kommer fordi det er mange temperatursvingninger lokalt. Meteorologen sier at regnet kan komme som snø, så snø, så regn.

– Det kan være snø i Sør-Norge. Spørsmålet er om mildværet kommer før regnet. Innlandsfjell og områder vil det være snø, men ikke i store mengder, sier han.

Glasset er mykt

På grunn av skiftende vær har meteorologen en advarsel til de som går ut på veien.

– Det er selvfølgelig veldig glatt. Vi er i en kald situasjon, men blir varm, og så blir det kaldt igjen. Meteorologen forklarer at det vil føre til fuktighet, enten det er tåke, regn på bakken allerede, eller snø på veien, selv om det heller regn.

Meteorologisk byrå har også en klar beskjed til de som går ut på veien.

READ  Manny Pacquiao vil ha 40 millioner dollar for å bekjempe Terence Crawford

– Fra lunsjtid mandag er det fare for bakkefrost noen steder på Østlandet. Vi har sendt et gult varsel. Sko og kjør forsiktig til forholdene, skriver de på Twitter.

Plutselig forandring

Det milde været som kommer over hele landet mandag vil ikke vare lenge. Tirsdag blåser nordavinden.

– Fra natt til tirsdag er det en plutselig endring av nordavind. De fleste deler av Sør-Norge vil ha godt vær med sol. Den eneste ulempen med godt vær er at det blir kaldere, sier Abrek.

Temperaturene i Oslo og andre deler av Sør-Norge vil være minus fem grader. For den nordlige delen av landet klassifiserer skyene himmelen.

– Godt vær gjelder helt fra Oslo til Bodø, men det ser ut til å være overskyet. Ifølge Droms og Finmark spår meteorologen at det kommer snø gjennom hele uken.

Nok en endring

Nordvinden, som vil kjøle seg ned på tirsdag, forsvinner igjen onsdag.

– Da vil været endre seg igjen. Det vi ser er at det kommer sørvind fra onsdag, noe som vil gi relativt mildt vær, sier han.

I nord vil det fortsette å snø, og i sør vil graden krype på plussiden i løpet av helgen.

– I de nedre områdene blir helgen plussgrader. I Oslo-regionen og Vestlandet varierer grader fra fire til fem grader. Det vil være litt overskyet, noe som betyr at vi ikke vil oppleve et fall i temperaturen om natten, sa meteorologen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *