Meteorologisk institutt | Nå sprer varmen seg fra Europa til Norge

Tyske, franske og spanske meteorologer advarer om at varm luft nå er på vei nordover.

OSLO (Netavision): Meteorologer i Tyskland, Frankrike og Spania advarer mot UV-stråler og ekstrem varme ettersom temperaturene forventes å stige over 30 grader igjen onsdag.

Tirsdag var Tyrkias Therbagir den hotteste i Europa med en score på 37 grader, men Granada var ikke langt bak; 36,3 grader.

I et stort antall stasjoner ble det målt over 30 grader. Palma de Mallorca, Zaragoza og Nome krysset 35 grader med noen få desimaler.

I Norge forutsier Meteorologisk byrå temperaturer på opptil 25 grader Celsius per uke, og kan være enda høyere når sterk varme fra kontinentet begynner.

I mellomtiden er det mindre trykk på veien, så onsdag morgen var meteorolog Eldberg Moxnus forsiktig med å gi for mange løfter:

– Det blir ikke for varmt, og du vil ikke føle en hetebølge ordentlig, for skybunten endres også, sier hun til Netavision.

Likevel er 25 grader definitivt oppnåelige.

– Men han sier det sannsynligvis ikke blir 30 grader.

Sjekk lokal værmelding på yr.no.

Ekte sommervarme

– I Sør-Europa har de nå den faktiske sommertemperaturen på 34 grader Celsius i Spania med 14 Celsius. Torsdag sprer varmen seg nordover og kan nå 30 grader sør i Sverige og Danmark, sa statsmeteorolog Bernal Purandar til Netavision tirsdag.

Den tyske DWT er med “Hitzvernung” og forventes å sveve over 30 grader sørvest på onsdag. Samtidig er intensiteten til ultrafiolett stråling høy, spesielt i nord og nordøst.

I Frankrike sa Meetio France at første halvdel av juni var landets nest varmeste måned siden målingene startet.

READ  Leeds snublet - etter å ha mistet surt bakover - V.G.

Onsdagsprognosen peker i retning av nok en varm dag i Frankrike. Det forventes at temperaturene når 35 grader i svinekjøtt og Lyon og 34 grader i Strasbourg og Toulouse.

I Spania forventes temperaturene å stige til 36 grader nordøst i landet, inkludert Zaragoza Statens meteorologiske byrå (AEMET).

Fransk meteorologisk undersøkelse Det kom ut og indikerte torsdag svært høye temperaturer fra Penelox-landene til de baltiske statene, men det er ikke klart om noen deler av Europa nå opplever en hetebølge. Definisjonen av en hetebølge er at temperaturen skal være 5 grader over normal maksimumstemperatur i fem påfølgende dager.

Stiger over hele landet

Torsdag var det forventet at temperaturene ville øke både i Sør- og Nord-Norge Meteorologisk institutt:

– De neste dagene vil temperaturene stige over hele landet, men du må være tålmodig ettersom det forventes mer sommervarme i nord, skrev de på Twitter.

Varm luft som kommer fra kontinentet forventes å påvirke oss fullt ut på torsdag. For eksempel, forvent 23 grader i Trondheim, 25 grader i Lillyhammer og Skin og 25 grader i Oslo.

Anbefaler fredag Yr.nr 26 grader på skjermen.

Bernal Purandar, statsmeteorolog ved Meteorological Agency i Netavision, sa tirsdag at været i Sørøst-Norge kan være varmt.

– Helgen vil være veldig variert, men den varme luften vil være konstant, og temperaturen vil være 20 til 25 grader. Det er ventet nedbør på Vestlandet og Akhtar, men det forventes spredt regn på Østlandet frem til fredag ​​kveld. Det vil være høyt på Østlandet lørdag, så det kan bli en mild helg, sier Borander.

– Regner det noen ganger i helgene?

– Det er nok enda bedre på lørdag. Da vil regnet gradvis bevege seg nordover om natten til søndag og søndag morgen. Da blir været litt mer behagelig og sola blir stafjells. Neste uke begynner prognosene å endre seg noe. Meteorologen sier det mest avhenger av hvor høytrykket er.

READ  Trump - NRK Urix - USA godkjenner vaksine etter press fra utenlandske nyheter og dokumentarer

Dana Bridge scoret 27 grader

I helgen var Dana Bridge i Finmark forresten den hotteste i landet. Den ble målt til 27 grader.

Lavtrykk kommer fra havet og gir skyer og regn på Vest- og Nord-Norge denne uken, men det blir gradvis varmere, med vestlig Norge og Trondhela regner med temperaturer opp mot 20 grader torsdag.

– Er de utsatt for solen?

– Ja det er det. Det regner innimellom til fredag, men det er ventet vær og sol denne helgen. Så bare Østlandet får nedbør. Været vil være overskyet i Trondheim. I Nord-Norge kan det forventes varme, men Nordland forventes å være nær 20 grader, sa en prognose for søndag. I nord er det litt kaldere, sier Borandar.

Se den oppdaterte risikovarslingen på yr.no.

Reklame

Meningsmålinger: – I noen tilfeller er dette ren manipulasjon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *