Metro- og makrobutikker til salgs i Belgia

I Belgia opererer den tyske Metro Group gjennom 17 butikker: 11 Metro og 6 Macro. Han eier også i stor grad bygningene de holder til.

Det tyske detaljhandelskonsernet Metro søker å selge sin belgiske virksomhet, melder L’Echo og De Tijd onsdag.

Ifølge opplysninger fra økonomiske dagsaviser har konsernet betrodd investeringsbanken Rothschild oppgaven med å undersøke det den kaller «strategiske alternativer» som oppstår for dens belgiske enhet. Et uttrykk nesten synonymt med «konvertering» i finanssjargong, merk dagbladene som spesifiserer at diskusjoner allerede er i gang med potensielle innkjøpere.

Da gruppen kom hit i 1970 for utelukkende å betjene selvstendig næringsdrivende og de liberale yrkene, bestemte gruppen seg i 2017 for å utvide rekkevidden til makrosupermarkeder til allmennheten ved å tilby matprodukter av høy kvalitet så vel som festlige og dekorative gjenstander. Metrobutikker forble reservert for cateringfagfolk.

Denne delvise omdirigeringen forhindret ikke den belgiske enheten Metro i å samle tap på henholdsvis 67 millioner euro i 2018/2019 og 44 millioner i 2019/2020 mot påfølgende salg på 738 og 714 millioner euro.

«For vanskelig for de ansatte»

Fagforeninger ber om å konsultere ledelsen etter kunngjøringen av det tyske morselskapet, som ønsker å selge belgiske butikker, slik vi fikk vite onsdag fra Miriam Nevelstein, ACV Puls.

I tillegg etterlyser medlemmene av Næringsrådet at det organiseres et ekstra Næringsråd på alle steder og ved hovedkontoret.

Avisen De Tijd meldte onsdag at det tyske distribusjonskonsernet Metro ønsker å selge sitt belgiske datterselskap og at samtaler er i gang med potensielle kandidater. Belgias president Vincent Nolff svarte i avisen med å referere til «rykter og spekulasjoner».

«I følge administrerende direktør er dette normal virksomhet, og hvert år hender det at det publiseres i pressen, men de ansatte er ikke beroliget,» anslår Nevelstein.

READ  Elon Musk finner X.AI, en oppstart av kunstig intelligens | Teknikk

Fagforeningene er dermed ikke klar over det potensielle salget, men de var kjent med en videosamtale i desember mellom administrerende direktør i det tyske morselskapet og alle landene hvor Metro er til stede. Under dette møtet dukket spørsmålet opp om det ville bli et nytt salg eller stenging i nær fremtid. «Administrerende direktørs svar var veldig tydelig: han indikerte at det er en analyse på gang i alle land og at bare land som har bidratt positivt til porteføljen vil bli beholdt. Vi vet at Belgia ikke er en del av disse landene,» forklarer representanten av forbundet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *