Michael Obama ber teknologibedrifter om å forby Trump permanent

Tidligere førstedame Michael Obama fordømte onsdag president Trumps rolle i å anspore til farlige og voldelige protester i DC og oppfordret landets ledende teknologiselskaper til permanent å forby presidenten fra sine respektive nettsteder.

Obama beskrev Trump-demonstrantene som en pøbel som «beleiret USAs hovedstad», og ba sosiale medier om å iverksette tiltak for å forhindre denne typen «brutal oppførsel.»

«Det er på tide for Silicon Valley-selskaper å slutte å kjøre denne forferdelige oppførselen – og gå utover det de allerede har ved å utforme politikk for å permanent forby denne mannen fra basene sine og forhindre at teknologien deres blir brukt som drivstoff av nasjonens ledere,» skrev Obama i en uttalelse.

Trumps Twitter- og Facebook-kontoer, som han regelmessig rapporterer til sine støttespillere, ble låst etter at presidenten på onsdag slapp en videomelding der han sa at han skulle være stille og ikke fordømme opprørerne. Han siterte også ubegrunnede påstander om valgsvindel.

Twitter-forbudet er midlertidig og forventes å utløpe torsdag.

Facebook-forbudet vil vare i minst to uker – med innvielsen av den valgte presidenten Joe Biden.

Obama sier Trump-initiert raid på USAs hovedstad

I påvente sa Obama at han måtte innrømme «Gulf» som svar på onsdagens protester sammenlignet med fjorårets Black Lives Matter-protester.

«Hva dette betyr er at millioner stemte på en mann, så de er klare til å brenne demokratiet vårt for sitt eget ego,» skrev Obama.

Lovgivere på begge sider av midtgangen fordømte handlingene til folket som invaderte Capitol. Og noen republikanere sa at de støtter Trump, anklager ham for å ha ansporet til begivenheter og ikke grepet inn tilstrekkelig.

READ  Crusoe Energy skaffer 128 millioner dollar til modulære datasentre drevet av naturgass

Per onsdag har Trump gjentatte ganger fremmet ubegrunnede påstander om at han vant valget med et «skred».

Klikk her for å hente Fox News-appen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *