Michael P. Jordan omdøper Rum etter påstander om kulturell tildeling | Michael P. Jordan

Michael P. Jordan har beklaget siden helgen da han kunngjorde at han ville starte en serie rom kalt J’Overt.

Begrepet markerer begynnelsen på festivalen i Karibia og er en hjørnestein i tradisjonen i Trinidad og Tobago; Jordans bruk av ordet ble av mange oppfattet som en kulturell tildeling.

Kritikere ble spesielt opprørt da Jordans varemerkearkivering “ikke ga mening på et fremmed språk.” En online petisjon om å stoppe varemerket toppet allerede 12 000 underskrifter, og regjeringen på øyene uttrykte også dyp bekymring for prosjektet.

Sanger Nicki Minaj, fra Trinidad, oppfordret tirsdag Jordan til å endre navn til “Attack”; Senere den dagen ba Jordan om unnskyldning i Instagram-historiene.

“På vegne av meg selv og mine partnere vil jeg si at vårt mål er aldri å fornærme eller fornærme en kultur (vi elsker, respekterer) og håper å feire og skinne et positivt lys,” skrev han. “Det har vært mange spørsmål de siste dagene. Mye læring og engasjement i utallige sosiale samtaler … ”

“Vi spør deg. Jeg spør deg og vil være tydelig på at vi er i ferd med å gi nytt navn. Vi beklager virkelig og gleder oss til å introdusere et merke som vi alle kan være stolte av. “

Ordet “J’Ouvert” er avledet av det franske ordet for dagslys; Dens forhold til begynnelsen av festivalen Karibia Kommer fra 1800-tallet.

Tidligere på uken sa handels- og industriminister Paula Kobe-Scoon Trinidad og Tobago News Day Implikasjonene til immateriell eiendom for arkivering er “av alvorlig bekymring”.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *