Microsoft kjøper videospillselskapet Activision-Blizzard for 69 milliarder dollar


«Videospill er den raskest voksende og mest spennende typen underholdning på alle plattformer, og vil være et verktøy i utviklingen av metawares-plattformer,» sa Microsoft-sjef Satya Nadella i en uttalelse.

Hvis transaksjonen bekreftes, vil det være det største oppkjøpet i videospillindustrien, langt mer enn Zynga-oppkjøpet på 12,7 milliarder dollar til Tag-Do for de 12,7 milliarder dollar som ble annonsert forrige uke. Det er også det største oppkjøpet noen gang gjort av et IT-konsern.

En sentral partner i bransjen

Microsoft, som markedsfører Xbox-konsollen, har flere utviklingsstudioer, noe som gjør den til den tredje største aktøren i videospillindustrien målt i salg bak kinesiske Tencent og PlayStation-produsenten Sony fra Japan.

Oppkjøpet, som vil ta form av kontantuttak av Activision-aksjer til 95 dollar per aksje, forventes å avsluttes i regnskapsåret 2023.

Aksjemarkedet står i brann

I e-handel før handelsstart, etter kunngjøringen, steg Activisions andel på Wall Street til mer enn 37%, og stoppet i noen minutter før den startet på nytt. Den var opp 35 % til $88,45 ved 14:05 GMT.

Kunngjøringen kommer mens Activision går gjennom en turbulent tid. California-gruppen har blitt anklaget av amerikanske tjenestemenn og ansatte for å la en seksuell bedriftskultur utvikle seg ved ikke å iverksette tilstrekkelige tiltak i tilfeller av seksuell trakassering og trakassering.

READ  ¡Este teclado de PC tiene 450 botones!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *