Miljøaktivister protesterer mot lisenser for å lete etter olje i Arktis i Norge

Greenpeace-aktivister demonstrerer foran det norske olje- og energidepartementet i Oslo sentrum 24. juni.

Juladis Foch / Reuters

En gruppe miljøaktivister lenket seg foran Norges Olje- og energidepartementet torsdag for å protestere mot tildelingen av nye lisenser for oljeleting i Arktis.

Tre aktivister bar plakater med teksten “Nei til den nye oljen” og “Norsk olje koker planeten” i håndjern foran departementets inngang fra klokka 06.00 GMT da departementets ansatte kom til jobb.

Norge tildelte onsdag fire letelisenser til syv oljeselskaper, inkludert tre til Arctic Barents Sea, selv om færre oljeselskaper har søkt om tillatelse enn i tidligere lisensrunder.

Historien fortsetter under annonsen

“Vi demonstrerer her i dag fordi Norge fortsetter å tilby nye oljelisenser, selv om vi er midt i en klimakrise,” sa demonstranten Halvard Ravand, 30, iført en svart “arktisk oljefri” ansiktsmaske.

Tidligere plaster demonstranter bilder av enkeltpersoner som bærer slagord som “Hold oljen i bakken” på departementets vinduer.

Vær smart med pengene dine. Få den siste investeringsinnsikten levert direkte til innboksen din tre ganger i uken, med Globe Investors nyhetsbrev. Registrer deg i dag.

READ  62 tyske hydrogenprosjekter skal motta en del av IPCEI-fondet på € 8 milliarder

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *