Mineralvarer klar til å øke norsk grafittproduksjon

ASX-listede Mineral Commodities har startet lavere gruvedrift ved Traelens grafittprosess i Norge da det ser ut til å bygge konsentrert produksjon fra Skaland, en av verdens viktigste naturlige grafittkilder, fra 10.000 tonn per år for tiden til 16.000 tonn per år innen 2023. Leteboring har også begynt å utvikle ressursbase og levering av første malmreserver til Traelen.

Mineral Commodities kjøpte en andel på 90 prosent i Skaland i 2019, og har siden identifisert 1,78 millioner tonn ressurser til 22 prosent av det totale grafittkarbonet, mot 397.000 tonn grafittholdig.

Gruvedrift på prosjektet kan spores tilbake til 1917 fra Skaland-gruven ved siden av selskapets prosessanlegg. Siden 2007 har produksjonen flyttet seg til den nærliggende Traelen-gruven med grafittmalm utvunnet i en nedenfra og opp-sekvens innenfor vertsfjellet.

Ny gruvedrift på bunnen vil gjøre det mulig å få tilgang til grafitt nedenfra utvunne ressurser for første gang. Det vil støtte pågående prosesseringsoperasjoner i Skaland ettersom Mineral Commodities ser ut til å øke produksjonen.

Foredlingsanlegget i Skaland opererer for øyeblikket med 60 prosent kapasitet, og utnyttelsesgraden øker til 85 prosent som kreves for å nå produksjonsmålet på 16 000 ton per 2023.

På lang sikt ønsker selskapet å øke produksjonen over 16.000 tonn per år, og har startet i en forutsetning for å måle muligheten for ytterligere utvidelse.

Innvielsen av fallende gruvedrift markerer et nytt kapittel i livet til Traelens gruvedrift, som til nå hadde sporet grafittmalm oppover fjellet. Det støtter ikke bare Skalands pågående prosesseringsoperasjoner, men også vårt lete- og boreprogram som tar sikte på å levere et utvidet ressursgrunnlag og første estimat av Traelens mineralreserver de neste månedene. Parallelt går vi videre med mineraltestingsarbeid for å støtte utvidelsen av produksjonen i Skaland med PFS-levering tidlig i fjerde kvartal.

Depositumet antas å være åpent under planlagte lave nivåer av utvikling. Mineralvarer identifiserte også flere metalliske linser som krevde etsetesting.

READ  Øye på amerikanske obligasjonsrenter, FPIer trekker 4275 cror fra gjeldsmarkedet på en uke

Leting og boring har nå startet ettersom selskapet ser ut til å gi en mineralressursoppdatering og første malmreservatuttalelse for Traelen de neste månedene.

Traelen er allerede den høyeste kvaliteten grafittgruve i verden med et gjennomsnittlig fôrfôr i gjennomsnitt på omtrent 28 prosent av totalt grafittkarbon.

Mineral Commodities ønsker å bli en av de største grafittprodusentene på batterikvalitet utenfor Kina og en stor leverandør av anodematerialer i det varme europeiske batteriproduksjonsområdet.

Det øker for tiden investeringene i en kjernevirksomhet som har langsiktig markedsinformasjon og en støttende infrastruktur som mange av sine likemenn ikke har.

Gjør ditt ASX-børsnoterte selskap noe interessant? Ta kontakt med: matt.birney@wanews.com.au

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *