MINI John Cooper Works Clubman besøker julenissen i finsk Lappland

MINI John Cooper Works Clubman fortsetter sine eventyr over hele verden, denne gangen i Finland. Den praktiske og allsidige MINI reiser over vinterveier for å nå hovedstaden Lappland, Rovaniemi. Santa Claus Village i Rovaniemi ligger på polarsirkelen, og er kjent som «julemannens offisielle residens på Nordpolen.» Naturligvis er det en av de mest populære turistattraksjonene i Finland.

Lapplandsregionen spenner over hele nord for landene Sverige, Norge, Finland og Russland. Det omfatter bosettingsområdet til urfolkene, hvis kultur og historie er dokumentert på et museum i landsbyen Inari. Alle som har kommet så langt kan tenke å fortsette reisen til Nordkapp på den norske øya Magerøya.

MINI John Cooper Works Clubman lapland 09 830x553

Naturligvis er nordlyset et annet must-see i disse deler av verden. En ønskeliste for alle, inkludert denne MINI JCW Clubman. Derfra kan du reise til Ranua Wildlife Park, som tilbyr en imponerende introduksjon til den arktiske dyreverdenen. Det ligger i utkanten av den lille byen Ranua, omtrent 80 kilometer sør for Rovaniemi, og besøkende til dyrehagen har muligheten til å se elger, reinsdyr, brune og isbjørner, ulver, fjellrev og mange andre på nært hold. . innfødte dyr i Nord-Skandinavia. Skinner og broer i tre snor seg mellom de romslige stedene.

Fjellreven igloer anbefales når du besøker parken, spesielt da de har sin egen badstue og soverom med et karnappvindu mot nord for å gi et eksepsjonelt utsiktspunkt. Ta med kameraet ettersom sightseeing er ganske ekstraordinært.

Les også: MINI JCW Clubman Test Drive

MINI John Cooper Works Clubman lapland 05 830x553

Selv om de generelle ytre dimensjonene til MINI JCW Clubman sannsynligvis faller inn i kategorien for små kjøretøy, gitt lengden på 4 266 mm og bredden på 1 800 mm, er interiøret praktisk og allsidig nok med god lagringsplass og last skikkelig. 360 liters plass. Tilgangen til kofferten forbedres ytterligere takket være to-dørs bakluken og den brede åpningen. Det gir også en flott campingkamerat.

READ  Apple fikser en sikkerhetsfeil i sin 9 år gamle iPhone 5S!

Under panseret er det en 2,0-liters bensinbrennermotor. BMW B48-motoren som driver MINI JCW Clubman ALL4 har en maksimal ytelse på 306 hk (225 kW), takket være TwinPower Turbo-teknologi. Den 4-sylindrede enheten er også i stand til å levere et maksimalt dreiemoment på 450 Nm (332 lb-ft) fra 1750 o / min og konsekvent levere det opp til 6500 o / min. 2,0-liters motoren viser sin fulle hestearmé som starter så høyt som 5000 omdr./min helt til 6250 omdr./min. Kombinert med den fengslende lyden, vil den turboladede motoren gi spennende kjøreegenskaper som ligner på en høyt omdreining naturlig motor.

Akselerasjonen er rask og jevn og når 100 km / t tar det mindre enn 5,0 sekunder, men når du er i Lappland, må du bremse ned og nyte utsikten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *