Minister sa at Storbritannias regjering kanskje ikke lovfører for å stoppe European Super League | European Super League

Regjeringen kan innføre sanksjoner eller innføre lovgivning for å forhindre løsrivelse European Super LeagueSa en senior statsråd.

Etter hvert som kommentarene kom Boris Johnson Fotballforbundet skal møte Premier League og fans på tirsdag for å diskutere planene for European Super League.

Utdanningssekretær Gavin Williamson sa til Sky News: “Regjeringen er forpliktet til å iverksette tiltak, inkludert behovet for å lovfeste og innføre sanksjoner for å sikre beskyttelsen av fotballinteresser i dette landet.”

Det var “fullskala sanksjoner” som regjeringen kunne innføre, la han til.

Separat sa overvåkingskomiteen til konkurranse- og markedsmyndigheten (CMA) at de ville “nøye vurdere” planene for Super League.

Etter at Labour presset på for en undersøkelse av om disse planene brøt lovene for å opprettholde rettferdighet, dukket regulatorens handling opp og argumenterte for at det ikke var “noe å prøve å forhindre konkurranse.”

En talsmann for CMA sa: “Planer for en europeisk fotball-superliga har tiltrukket seg stor offentlig interesse.

Bakslaget kommer etter utgivelsen av seks av Storbritannias største klubber Planer om delt kamp, Med seks spanske og italienske klubber. Turneringen vil bli spilt med innenlandske ligaer, men vil konkurrere om Champions League over hele Europa.

Mye av sinne er rettet mot en struktur for den nye ligaen som ikke tillater opprykk eller utvisning.

Johnson skrev tirsdag morgen i solen, og sa at han var “livredd” for virkningen av klubber over og under landet, som har et “unikt sted” i hjertet av deres lokalsamfunn.

“Gleden over den nåværende strukturen i spillet har forhindret folk i å komme tilbake år etter år, generasjon etter generasjon.

“Men det vil bare skje hvis spillefeltet fortsatt er på et vagt nivå og evnen til å utvikle seg er global.”

Statsministeren la til: “Dette er spillet ditt – du kan være sikker på at jeg vil gjøre alt jeg kan for å gi dette humoristiske prosjektet en rød rød.”

Hertugen av Cambridge – president i fotballforbundet – var en av dem som var forferdet over “skaden” dette prosjektet gjorde på det nasjonale spillet.

“Nå, mer enn noen gang, trenger vi å beskytte hele fotballsamfunnet – fra topp til bunn – og i sin kjerne verdiene av konkurranse og rettferdighet,” sa han på Twitter.

Den nye ligaen som var foreslått av Sir Khair Stormer sa at “fotball kutter alt spesielt”.

Labour-lederen som støtter Arsenal sa: “Dette reduserer konkurransen. Dette trekker Tropridge opp. Den er også designet for en liten elite. Men verst av alt ignorerer det fansen. ”

Med Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal og Tottenham planlegger allerede spanske lag Atletico Madrid, Real Madrid og Barcelona og italienske klubber AC Milan, Juventus og Inter Milan å hente inn nye ligaer.

Demonstrasjoner fant sted utenfor den engelske fotballbanen mandag og tegnet sinne over klubbenes utenlandske eiere, og ingen av dem kom frem for å rettferdiggjøre planen. PA-nyhetsbyrået rapporterte at Premier League hadde invitert sine andre 14 klubber til et akuttmøte på tirsdag morgen.

De involverte klubbene kan nå møte myndighetene for å hindre planen. I samtale med publikum mandag sa kultursekretær Oliver Dowd at regjeringen ville “gjøre alt som trengs” for å beskytte det nasjonale spillet hvis fotballmyndighetene ikke kunne hindre engelske klubber i å bli med i den nye ligaen.

Dowden kunngjorde at han ville presentere en fan-ledet gjennomgang av sporten ledet av tidligere sportsminister Tracy Cruz.

En annen tidligere sportsminister, Richard Gaborn, sa at Storbritannia bør vurdere å fjerne det utenlandske eierskapet til klubber som svar på den foreslåtte ligaen.

READ  Arsenal-overtakelse live: Cronje vil sannsynligvis forbli etter protester, Daniel Ek 'Values ​​Club 8 1,8 milliarder'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *