Minner om fijordfiske i midnattssolen i Norge

Det blåste for en turbulent landing på Bardufoss lufthavn i Norge. Med unntak av små Air Force-jetfly som bygger reir i rustning, nyter Boeing 737 frihet på domenet. Til tross for bagasjen til våre 11-sterke festtorpedorør og fiskekasser, tok vi oss gjennom tollvesenet.

Kittet vårt kan ha avslørt formålet vårt akkurat som tatoveringshoppere, brosjer og merkelig rund mage avslørte nasjonaliteten vår. Jeg ble imidlertid skuffet da jeg ikke klarte å vise Martins «eske» som inneholder 10 flasker vin.

Terrys ankomst ventet en åtte-seters minibuss, en jeep med tilhenger og en godsbil. Vår 12-timers reise viste seg å være vanskelig å laste på grunn av utmattelse – fra Dublin til København, fra Olso til Bardufoss, nå 50 km nord for Castness.

Våre åtte-dagers opphold Laukugan Farm i Onion Hill var perfekt for vårt formål. Den storslåtte 250 år gamle Laoukugan, laget utelukkende av det berømte norske treverket, står på fasaden til Dyreøya og tar tilflukt i sentrum av Viking Kingdom.

Et fjell skinnet med glans av isbreer og fossefall fra Laukugan-gården, og vi kunne se mange fjorder; Det var et fantastisk syn, og jeg takket Gud for at det var mildt.

På Paula og Eric Crocstad hadde vi gode verter. Paula ble født i Dublin, giftet seg med Eric og flyttet til Norge, nå involvert i lokalsamfunnet, hjalp til med gode matlagingskurs og vinsmakingskvelder og drev en broderivirksomhet.

Eric er luftfartskirurg med det norske luftforsvaret og en generell trener på deltid i byen Bardufoss. Han tjenestegjorde i Afghanistan og Irak og utførte hjelpearbeid i etterkant av tsunamikatastrofen i Indiahavet i 2004.

De virkelige vikingene

Han viste seg å være en ekte viking da han var på jobb med meg og samlet muslinger til middag. I stedet for å innrømme nederlag, misforsto han bølgene, sank to meter i iskaldt vann, fullkledd, og kom ut med en stor bøtte fra Fjords fjellvegg.

READ  Personvernbrudd: Meta (Facebook) ønsker å bøye norsk regulator

Det var mye adrenalin da vi dro til havnen i nærliggende Castnes Hamon. Litt skjult bak et steinete ansikt inne i Fjord, var den søvnige havnen noen halvdekk og et gammelt ubrukt fiskeforedlingsanlegg. Den nybygde pontongen ga lett tilgang til båtene våre.

Fast kode i norsk størrelse

Pålitelig kode opprettet for Pollock, uer, ling, kullfisk, ulvfisk, Dorsk og en uforglemmelig dag

For voksne var vi klare, tilbud, rødhalehockey, 30 LP-stenger, 4/0 pennetrommel og flettelinje. Ingen behov for agn. Redningsvester er et must. «Alle kommer tilbake til middag klokka seks,» brølte vi på Terry da vi sank ned i det navngitte vannet i fjorden.

Sammen med teammedlem Robert stolte vi på Michaels kunnskap om fiskeplassene fordi det var hans femte år på Castness, vårt første. «Vi vil prøve å skøyte etter kullfisk med tanke på laksemerdene,» sa han. De kom rasende og rasende. Hard-kjempet, fett-magekull fisk – noen til 6 kg. Fantastisk spill.

På det tidspunktet kjærlig kjent som Elliot’s Peak, var det forretning som vanlig. Pollock, uer, ling, kullfisk, ulvfisk, dorsk og den stadig pålitelige kappen laget for en uforglemmelig dag. I møte med en uheldig Tarsk-klippe klarte ikke en gylden ørn å hente den før den ble skutt opp fra en høyde og øste fisken vakkert opp av vannet i sine mektige haler.

Kodefilet

Sliten og sulten dro vi tilbake til middag i Lagos. Vanlig meny med bacon, grillet hvalbiff, jakkepoteter og kappefilet rullet i lokale grønnsaker. Skogens frukt toppet listen med irsk kaffe.

Ved hjelp av den døgnåpne dagen dro modige hjerte på fiske de fleste kvelder etter middagen. Lette tilbud fra utsiktspunktene på Fjord Hill ga det største spillet for torsk og kullfisk, opptil 6 kg. Det var rart å fiske hele natten i solen og se morgengryen bryte klokken 02.00.

Ved en anledning tok Paula meg til å møte Dorjeer Hagenson, en familievenn og eier av laksefisket, på 9321 Moin, i utkanten av Bardufoss. 140 km Hagensons hus stod vakkert på slutten av en lang kamp som ikke hadde sett det store, store kjøpesenteret.

En kajakkbåt tok oss med til en leir, og til tross for vår begrensede tid, ble overrasket over å se så mange fisk stige i den 3 km lange elven hans.

«Vår laks veier mellom 2 kg og 40 kg, og vi får den beste flyten av sjøørret. Denne elven er funnet med «har» eller grå farge,» sa Hagenson.

For å sette stemplet for tilfredshet på vårt nordiske eventyr ble Martins «block box» hedret med en spesiell levering av personalet på Bardufoss lufthavn – alle de 10 flaskene vin intakte. Arbeid for avskjedsmøte!

angling@irishtimes.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *