– Minner oss om alvor – VG

Hawkland: Babyen døde onsdag. Foto: Merit HomeMedal / NDP

En baby innlagt på Hawkland universitetssykehus i Bergen døde av en covit-relatert sykdom onsdag, sier sykehuset.

Barnet hadde en alvorlig underliggende diagnose, skriver Hoagland videre.

Av hensyn til personvern og familiepreferanser kunne de ikke kommentere saken ytterligere, sier Eric Vikander, kommunikasjonsdirektør ved Bergen Hoagland Health i Bergen.

Ifølge helsepersonell er dette første gang et barn dør av Govt-19 i Norge. Dette er den andre koronarelaterte dødsfallet i aldersgruppen 0-39 år.

– Dette er selvfølgelig veldig triste nyheter. Å miste et barn er noe av det verste en familie, foreldre og pårørende kan oppleve. «Det minner oss om at sykdommen kan være alvorlig, selv hos barn med alvorlige diagnoser,» sa helsedirektør Bjorn Goldwalk VG

– Betyr dette at du må bekymre deg for mye for barna dine?

– Det endrer ikke noe i vårt syn på sykdommen. Vi vet fra andre land at det dessverre kan ramme barn i sjeldne tilfeller der det er andre alvorlige diagnoser.

Helsedirektør: Bjrn Goldwalk i Helsedirektoratet. Foto: nrn E. Borgen

Goldwalk mener at døden viser at en viktig del av arbeidet som gjøres er å beskytte pasienter i fare:

– Den beste måten å gjøre det på er å holde smittepresset i vårt land til et minimum. Dette setter de som har høy risiko for alvorlig sykdom med en mye lavere risiko for å overføre infeksjonen fra befolkningen.

Dødsfallet til helseminister Bent Hai (H) er kunngjort.

– Mine tanker og min medfølelse går nå til slektninger som er midt i sorg og lengsel. Han sier at det å miste et barn er noe av det verste vi mennesker kan oppleve på NTB.

READ  I Norge er fremtiden for elektriske kjøretøy allerede i nåtiden - Business AM

Statsminister Erna Solberg (H) sier det er veldig trist å høre om dødsfallet.

– Jeg sender mine kjærlige tanker til familien og nå til alle de som har mistet en kjær, sier han til NDP.

FHI-direktør: – Minner oss om at barn også kan bli berørt

Dette er veldig triste nyheter, sa Camila Stoltenberg VG, direktør for National Institute of Public Health.

– Dette er en melding som minner oss om at barn også kan smittes med koronavirus. Men først får det deg til å tenke på barnet, familien og de nærmeste barnet.

NIP-direktør: Camila Stoltenberg Foto: Mattis Sandplot

Stoltenberg understreker at han ikke vet hva den grunnleggende diagnosen er for barnet, men forklarer at noen grunnleggende sykdommer generelt øker risikoen for infeksjoner.

Disse inkluderer komplekse forstyrrelser som akutte medfødte anomalier eller alvorlige nevrologiske lidelser med betydelig reduserte funksjonsnivåer.

– For det første er det en død, som minner oss om alvor. FHI-direktøren sier at vi til enhver tid må overholde tiltak for å opprettholde kontroll, til andre løsninger blir funnet.

Han påpeker at det er svært sjelden barn blir alvorlig syke og at Covid-19 trenger sykehusbehandling.

– Selv barn med visse underliggende sykdommer tåler koronavirus. For eksempel synes forkjølelse å være farligere for barn enn koronaviruset. Stoltenberg sier at ett til to barn dør hvert år i den normale influenssesongen.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *