Missil i Polen: Ungarn kritiserer Zelenskys reaksjon

Den ungarske regjeringen sa onsdag at Ukrainas president Volodymyr Zelensky «ga et dårlig eksempel» ved å si at missilet som drepte to mennesker i en polsk landsby nær den ukrainske grensen var russisk.

– I en slik situasjon snakker verdens ledere ansvarlig, sa statsminister Viktor Orbans stabssjef, Gergely Gulyas, til journalister.

Men «den ukrainske presidenten tok feil når han umiddelbart skyldte på russerne, det var et dårlig eksempel», la han til, og ønsket i stedet velkommen til Polens og USAs forsiktige tilnærming.

Warszawa mente at det var «svært sannsynlig» at et ukrainsk luftvernmissil hadde utløst «en uheldig ulykke», en hypotese godkjent av NATO og Det hvite hus.

Men for Volodymyr Zelensky er missilet «russisk». «Jeg er ikke i tvil om at dette missilet ikke er vårt,» insisterte han på TV onsdag kveld.

Statsminister Viktor Orbán, ivrig etter å opprettholde nære bånd med Kreml, opprettholder et anspent forhold til president Volodymyr Zelensky, som har fordømt den russiske offensiven i Ukraina.

– Bare Russland er ansvarlig for krigen, uten krigen ville det ikke vært noen missilangrep mot Polen, sa Kulias.

READ  Polen, Litauen etterlyser EU -bistand i migrasjonslisten i Hviterussland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *