Mistillit i Stockholm: – Vi trenger hjelp

Tirsdag var 99 prosent av intensivavdelingene i Stockholm fylt.

– Stockholm-området er betydelig hardere rammet enn andre storbyområder. Det er en enorm etterspørsel her etter raske og høye helsetjenester. «Vi må mobilisere alle aktørene i samfunnet for å bekjempe viruset,» sa Bjørn Erickson, direktør for helse og medisinsk behandling i regionen.

Folk i Stockholm har mer kontakt med hverandre, men han sier sykehus har potensialet fordi helsearbeidere gjør en god jobb.

Ødelagt: Kapasiteten til svenske sykehus har nesten eksplodert, og helseminister Bent Hai sier det vil være hensiktsmessig å be Sverige om å hjelpe dem. Video: Regjeringen
Se også

– Men det vil ikke vare lenge. Jeg har nå søkt helse- og velferdsstyret om ytterligere støtte til sykepleiere på sykehusene våre. Vi trenger din hjelp.

Regionens 160 intensivavdelinger er først og fremst fylt med pasienter fra Govt-19, men andre tar plassene.

Onsdag ble det registrert 96 nye koronadødsfall i Sverige.

– Det er en virksomhet om liv og død, så situasjonen er veldig dårlig, sier Bjorn Person, som er forretningsfører for intensivavdelingen ved Karolinska universitetssykehus, til Dagens Nyheter.

– Nå skal det være nok

Liv og død: Situasjonen er alvorlig, sier Bj ன் rn Pearson, forretningsfører for intensivavdelingen ved Karolinska universitetssykehus. Foto: NDP / Jonas Extromer / AFP
Se også

Bjorn Erickson, helsedirektør i regionen, bosetter seg med mennesker som ikke begrenser sosial kontakt.

– Nå skal det være nok. Å ha «etter jobb» og samles for å kjøpe julegaver er ikke verdt å se i «Adventskaffe». Han sier at konsekvensene er alvorlige.

– Vi må innse at å spise en øl etter jobb kan få farlige konsekvenser, sier Erickson.

Han ber foreldrene snakke med barna.

– Tross alt sprer unge mennesker viruset til andre, og du som forelder er et forbilde. Hjelp ikke bare ved å nekte å sosialisere utenfor hjemmet, men også ved å la personen du ringer som vert for et arrangement få en dårlig idé, sier han.

READ  Norges statsminister er en vanlig rik mester

Veien ut av infeksjonen

Magnus Tiberg, leder for Institutt for helse og medisinsk administrasjon i regionen, mener koronavaksinen er en vei ut av infeksjonen.

– Alle bør ta hensyn til vaksinen, være klar over den og være trygg på den. «Vi tror dette er veien ut av epidemien,» sa Tiberg på en pressekonferanse.

Han sier at eldre, eldre, eldre, eldre, eldre, de i den sårbare gruppen og ansatte som arbeider innen helse og omsorg, vil bli prioritert.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *