Mogadishu-bilbomben dreper minst ni Somalia

En selvmordsbomber har drept minst ni mennesker og såret åtte andre på et regjeringsmøte i den somaliske hovedstaden, Mogadishu, har en helsemyndighet sagt.

Farhan Mohamed, en senior politibetjent som slapp unna angrepet lørdag, ble plukket opp av politiet, rapporterte det statlige nyhetsbyrået.

Al-Shabaab, som ønsker å styrte regjeringen og innføre sin harde tolkning av islamsk sharia-lov, har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Dr Mohamed Noor fortalte journalister ved Madinah Hospital at figuren bare gjenspeiler antall døde og skadde som ble ført til anlegget i Mogadishu hvor han jobber.

“Jeg tror dette tallet er stort ettersom noen av ofrene er kjørt til andre sykehus som privateide sykehus,” sa han.

– Kommisjonæren er uskadd, men det er andre tap i angrepet, sa somalisk polititalsmann Sadiq Tudishe.

Bomberen slo til rett etter middagstid foran en politistasjon i hovedstaden Panadir.

“Det forårsaket stor ødeleggelse og tap av liv for både politiet og publikum,” sa Myer Adan, noen få meter fra åstedet.

“Hele området var oppslukt av røyk fra flammen. Jeg så mange av kroppene deres, de fleste sivile,” sa et annet vitne, Osman Atan.

Al-Shabaab, et tilknyttet al-Qaida, har kjempet for å styrte Somalias sentralregjering siden 2007, og har lansert hyppige angrep på sikkerhetsstyrker og regjerings- og sivile mål.

Dette er det andre store utbruddet av sitt slag denne måneden. En bombeeksplosjon nær en tebutikk har drept minst ti mennesker den siste uken. I forrige måned ble minst 15 mennesker drept i en selvmordsbombing på en hærbase i Mogadishu.

Panadir-regionen ligger i det sørøstlige Somalia og inkluderer Mogadishu.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *