Mona M. Ali gjør en forskjell i det skandinaviske motesamfunnet

Hva er Fiiris oppdrag?
Med Fiiri er alt jeg prøver å gjøre å vise folk i farger, folk som har blitt ignorert og usett, og å vise alle de forskjellige ansiktene faktisk, ikke bare den typiske blåøyede blondinen. [ones]. Vi prøver å fjerne den stereotypien og vise alle de fantastiske menneskene vi har i Skandinavia.

Hva var vendepunktet som førte til grunnleggelsen av Fiiri?

Da jeg kom tilbake i 2019 [after a decade in London], Jeg følte at mange ting forble det samme. Jeg håpet å vente i minst et år eller to før jeg startet byrået, men kom tilbake og ikke engang kunne få jobb, med min erfaring og min grad, var jeg utenfor sjokkert. Det var gal for meg. Jeg var som, dette er menneskene som ikke ser oss. Folk hører ikke på oss. Vi kan ikke få plassen vi fortjener. Jeg ville bare finne alle reklamene på POC og alle som jobber med mote, inkludert modeller, for å ha dette miljøet, et trygt sted å skape og være nøyaktig den du vil være.

Er Fiiri en både politisk og kreativ plattform?

For meg er det greit. Fiiri trenger ikke å beklage. Vi snakker om vanskelige ting, vi prøver å løse problemer og åpenbart blir det politisk. Vi krever en endring, og vi skaper et trygt rom for reklamene våre for å uttrykke disse problemene og [discover] hvordan kan vi komme foran dem, og hvordan kan vi snakke om disse problemene på en god og positiv måte, og virkelig se hvordan reell endring ser ut. Det må begynne med oss; vi gjør bare de tingene vi skal gjøre, og folk følger dem. Det er veldig spennende å se det.

READ  Påmelding til NSTC er åpen til 30. april

Hva ser du etter i en modell eller et talent?

Det viktigste for meg er personligheten. Når jeg ser på bildet deres, ser jeg på en eller annen måte at det er noe ekstra i dem, og det er som denne typen ild i dem som jeg ser.

Hvorfor vokste byrået til å inkludere talent utover modeller?

Vel, som vi vet, stopper ikke problemene bare når det gjelder gjengivelse. Hvis du skal være helt mangfoldig, er det ikke nok å ha en svart modell eller en indisk modell og ikke ha noen andre. [on set] det ser ut som deg. Det fungerer bare ikke slik; du trenger virkelig å tenke mer enn det. Så det var alltid ideen [to get] bak begge [models and] talent, for hvis du skal være helt mangfoldig, må du ha begge deler.

Mona M. Ali, venstre, i Rodebjer

Fotografert av Beata Cervin

Dette intervjuet er redigert og kondensert for klarhet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *