«Monkey Island» eller den trygge returen til en kultvideospillsaga

«Return to Monkey Island», et nytt verk fra kultvideospillet «Monkey Island», 20. september 2022 i Paris, på en STRINGER håndholdt spillkonsoll

Kultserien fra slutten av 1900-tallet, videospillet «Monkey Island» markerer sin store retur denne uken med returen til kontrollene til skaperen, ivrig etter å fullføre historien om piratlærlingen Guybrush Threepwood.

«Jeg kan ikke garantere at alle svarene er i dette spillet, selv ikke om de vil glede spillerne», ler den 58 år gamle amerikaneren Ron Gilbert i et intervju med AFP.

«Jeg har alltid ønsket å gå tilbake til dette universet og lage en oppfølger (…) Denne følelsen av uferdige saker er litt av en rød tråd for oss og helten vår, legger han til.

Det er sant at i likhet med spøkelsespiraten Lechuck, historiens hovedantagonist, ser det ut til at hans saga er gjenoppstått.

Da det første opuset ble utgitt i 1990, var det en enorm kritikersuksess, med spillere som berømmet dens humor og litt sprø hacking-verden. Eventyret skrider frem mens du løser gåter og hjernetrim, inkludert å samle og kombinere forskjellige gjenstander, og ender på en merkelig karibisk øy befolket av aper.

– Fascinerende fortelling –

Selv om det ikke er det første spillet til LucasArts-gruppen, videospilldatterselskapet til regissør Georges Lucas sitt selskap, foredler det formelen for dataeventyrspill.

«Det var et veldig nyskapende spill på den tiden,» understreker Patrick Hellio, forfatter av «The History of Point’n Click – The epic of the graphic adventure game», som skryter av sin «fascinerende historiefortelling» og «alle de morsomme blunkene» «. til popkulturen.

En like vellykket oppfølger ble gitt ut året etter og etterlot spillere en cliffhanger som ble minneverdig … og som aldri har blitt løst siden.

READ  "Vi setter helse som topprioritet på livslisten vår"

Kort tid etter forlater Mr. Gilbert LucasArts og serien fortsetter uten skaperen. Andre skodder er født, den siste i 2009, men de vet en mer begrenset suksess.

Med Disneys oppkjøp av Lucasfilm i 2012 og nedleggelsen av LucasArts, forsvant «Monkey Island» fra videospilllandskapet, det samme gjorde fansens håp om en ekte avslutning på eventyret deres.

Også, når Mr. Gilbert kunngjør, 1. april, at han jobber med et nytt skuespill, blir vantroen stor blant spillerne.

I største hemmelighet, og etter seks måneders forhandlinger, har hans Terrible Toybox-studio og det amerikanske forlaget Devolver kommet til enighet med Disney om å utvikle et nytt verk.

– Myte –

«Vi har ventet på dette i årevis og forventningene er høye,» innrømmer Hellio, og legger til at en slik oppfølger, så lenge etter, representerer «en unik sak» i videospillhistorien.

Et press som tynger skuldrene til det lille teamet på 25 personer som har designet spillet i to år.

«Uunngåelig er spillernes minner preget av nostalgi,» forklarer Dave Grossman, seriens medforfatter som også jobbet med denne episoden, som hadde premiere mandag på PC og Nintendo Switch.

«Hemmeligheten til Monkey Island har blitt en myte i seg selv, og det er veldig vanskelig å takle denne mytologien,» sier Mr. Gilbert. «Vi sa raskt til oss selv at vi aldri kunne tilfredsstille alle, så vi bare spilte spillet vi skulle like.»

Hvis den grafiske stilen, mer orientert mot «tegneserier», har fått deg til å skjære tenner, beholder «Return to Monkey Island» oppfinnsomheten og den absurde humoren som gjorde den berømt.

Ved å se på høydepunktene i serien og dens ikoniske karakterer, har denne returen en smak av nostalgi for fansen, med et modernisert og strømlinjeformet format for nye spillere.

READ  Gamescom 2022 - Vi introduserer Razer basilisk V3 Pro og RESPAWN!

«Vi burde gjøre en igjen hvert tiende eller femtende år, ikke sant?» Mr. Grossman spøker og smiler. Monkey Island har kanskje ikke avslørt alle sine hemmeligheter ennå.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *