«Monster» Preview – All Signs of Traditional Nordic Noir – Entertainment Focus

Alt vi trenger på disse lange, mørke vinterkveldene er et enda mørkere, mer vinteralternativ – og ‘Monster’ leverer det i spader.

Hvis du vil unngå alle spoilere, kan du slutte å lese denne artikkelen nå.

Ligger i Nord-Norge – den spiralformede biten som grenser til Russland over Sverige og Finland – i den fiktive byen Nemesora, som spiller Ingwild Holt Pictness som Hedwa Herzo. Hun forlot hjemmet som politibetjent for å reise «sørover» til Oslo, og har nå kommet tilbake fra byen for å undersøke forsvinningen til Tyra, en «god kristen kvinne.» Men mens helikoptre søker etter Tyra, går kjæresten hennes, Abel, inn på et lokalt motell og viser seg død med et knivstikk i nakken.

Kreditt: Walter presenterer

Fordi Nemesora er så liten, ringer Hettas sjef Oslo for å få hjelp i form av den irriterende og frekke Joel Trayer (spilt av Jacob Aftebro – vanligvis en norsk utseende mann som kanskje har vært i A-Hack på 80-tallet). Han behandler Hetta med samme store urbane forakt for landlig kobber, og bruker den litt mer enn en kjent driver. Heda, syk av sin støttende holdning, står midt i blinken og beordrer ham å gå ut av bilen og jage ham bort. Veldig ok.

De er det vanlige rare paret som opprinnelig motsetter seg den andres involvering i saken. Som vanlig i ting som dette, antar jeg at de vil tjene respekt for hverandre over tid. Andre ting skjer i begge deler. Vi vet fortsatt ikke hvorfor Hetta forlot Oslo – dette har noe med hans personlige liv å gjøre, vi får bare et innblikk i åpningskapitlet. Men jeg vil satse på at hun har skjelettene sine i skapet sitt, som uten tvil vil bli utforsket i fremtidige avdrag, ettersom moren hennes forsvant for noen år siden og aldri ble funnet.

READ  Med «Curios» flytter Cirque du Soleil grensene for menneskelig dyktighet enda lenger

Vi ser også scener av Syncs i Joels rustning. Han er ikke så perfekt som du kanskje tror for hans elegante konvoluttfunksjoner – igjen, dette vil uten tvil dukke opp senere i serien.

Presentert av Walter: Monster
Kreditt: Walter presenterer

På slutten av kapitlet blir et lik funnet i en grunne grav – kroppen er satt opp med en veldig merkelig, men likevel merkelig hengivenhet. Når noe avslører seg fra kroppens munn, er det et virkelig forvirrende og skremmende bilde, som skyver deler av ektheten.

Men dette er en siste scene, satt i øsende regn på en motellparkering (det samme motellet som Abel gikk på etter å ha blitt knivstukket), som er høydepunktet i dette kapitlet. Showet har virket litt lite fokusert i de siste episodene, men denne endelige kunngjøringen er et kjærkomment tillegg, og jeg ser frem til å se den andre episoden.

Som mange av disse stykkene som foregår på uvanlige steder, er det et fascinerende sted. Denne typen lite, isolert samfunn er ideelt for noir-thrillere, fordi alles virksomhet er kjent for alle. Personvern er null. I denne byen er det et religiøst element som en dårlig seksjon også for innbyggerne. De er en skummel gjestfrihetsgjeng.

Den har alle kjennetegnene til en tradisjonell nordisk noir: interessante karakterer, noe avgjørende bisarr handling og et gåtefullt drapsmysterium på mange nivåer. Verdt å sjekke.

Walter presenterer: «Monster» blir vist på kanal 4 klokka 23 og 16Th Januar 2021. Den vil være tilgjengelig fredag ​​1. via All 4 på Walter PresentsSt. januar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *