Moody’s opprettholder den finansielle ratingen til Unionen Wallonia-Brussel Økonomi

Ratingbyrået Moody’s besluttet å holde den finansielle ratingen (A2 stabil) som det tilskriver Unionen Wallonia-Brussel uendret.

Mens Moody’s noterer seg den fransktalende enhetens tilbakevendende underskudd og økende gjeld, så vel som dens lave budsjettfleksibilitet, hilser den likevel god gjeldsforvaltning velkommen samt Unionens letthet i å låne fra markedene.

«Effektiv gjeldsforvaltning»

«Disse stabile utsiktene reflekterer vårt syn på at effektiv gjelds- og likviditetsstyring, samt tilgang til gjeld, gjør det mulig for det franske samfunnet i Belgia å støtte en høyere gjeldsbyrde enn før koronaviruspandemien, som er i samsvar med vår A2-rating,» sa Moody’s . En pressemelding ble sendt ut forrige lørdag.

I desember 2021 nedgraderte ratingbyrået FWBs rating fra A1 til A2.

«FWB-budsjettsituasjonen er ikke truet.»

Som svar på at Moody’s opprettholder ratingen, ser budsjettminister Frederic Dearden dette som en bekreftelse på at FWBs budsjettposisjon ikke er truet på kort sikt.

«Dette viser tilliten investorene har når FWB utfører operasjoner i markedene.» Som en påminnelse er rentekostnadene fortsatt lave, rundt 2 %, og FWBs gjeld er fortsatt mindre enn 100 % av inntektene, kommenterte Liégeois torsdag.

Les også

Magnet, Bouchez og Nolet forhandlet i hemmelighet om reformen av de fransktalende institusjonene

READ  Netflix forsterker prisene for États-Unis et ce n'est pas une bonne nouvelle pour nous

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *