Moskeer i England klar for andre Ramadan i lockout | Ramadan

Den første dagen av Ramadan begynte muslimer å faste som moskeer England Vær forberedt på å ønske tilbedere i små grupper velkommen på grunn av regjeringens begrensninger.

Akkurat som i fjor, Ramadan Mens mange skikker og praksis har endret seg på grunn av begrensninger, vil det være veldig forskjellig fra normen for muslimer.

I 2020, nesten en måned inn i Ramadan, begynte den første låsen da moskeer stengte og folk ble bedt om å bli hjemme. Som et resultat var mange muslimer ikke i stand til å delta i menighetsbønner og kunne ikke møte familie og venner for å bryte fasten ved solnedgang.

I motsetning til i fjor var felles gudstjeneste tillatt hele vinteren i Storbritannia, men med begrensninger på antall personer og den sosiale avstanden.

East London Mosque and Muslim Centre, en av de største moskeene i Europa og den største i Storbritannia – har plass til mer enn 7000 tilbedere på fredager før utbruddet – forbereder seg på å ønske folk velkommen tilbake til Ramadan-bønner.

Imamen til moskeen, Sheikh Abdul Gayoom, sa at de var «velsignet» for å komme tilbake: «Vi må imidlertid ikke glemme at vi fremdeles er i en epidemi. Moskeen har tatt passende forholdsregler for å sikre at Ramadan gjennomføres trygt på sin lokaler. «

Moskeen er ikke åpen før 15 minutter før bønnestart, og alle blir bedt om å dra innen 10 minutter etter at den er ferdig. Bønner, som vanligvis varer to timer, forkortes også.

Tilbedere blir bedt om å ta med egne bønnematter og vesker til sko, og ingen under 12 år har lov til å delta. Det er satt opp rengjøringsstasjoner i hele bygningen, der et enveis system vil fungere.

READ  Putin sier at Russland okkuperer mer og mer nytt territorium i Ukraina: «Ingen behov for å endre plan, vi har ikke hastverk»

Tradisjonelt arrangerer moskeen et stort måltid etter solnedgang, slik at alle kan bryte fasten, men i år blir det gitt donasjoner til moskeens matbank.

Kisar Mohammed, moskeens kommunikasjonssjef, sa: «Flertallet av folk er enige i reglene. En av hovedtrekkene ved dette er at de forstår deres behov islam Den argumenterer for at livet skal beskyttes, og dermed bryter med mange regler. ”

Zara Mohammed, den første kvinnelige generalsekretæren for Storbritannias muslimske råd, har sagt at hun ser frem til en mer «sunn og bærekraftig» ramadan når hun bryter sin egen faste. «Vi håper det vil gi alle et nytt håp. På en måte bør vi være takknemlige og komme tilbake til åndelighet,» sa Mohammed.

Han sa at denne måneden kommer til å bli en av de største veldedighetssesongene for muslimske samfunn: «Mitt budskap er å huske og be om at de som skal ha en vanskeligere Ramadan ikke kommer til å være rundt sine nærmeste, selv hvis de er skjermet eller mistet kjære på dette tidspunktet. «

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *