Moskva ble rasende over Zelenskys kommentarer: «Slike uttalelser er ikke noe mer enn en invitasjon til å starte en ny verdenskrig».

Zelensky snakket torsdag under en videokonferanse med Lowy Institute, en australsk tenketank.

«Hva bør NATO gjøre? Eliminer muligheten for at Russland bruker atomvåpen. Men fremfor alt appellerer jeg til det internasjonale samfunnet igjen, som før 24. februar: forebyggende angrep, de vil vite hva som vil skje med dem hvis de bruker dem.» Det sa Ukrainas president.

«Det er ingen annen måte å vente på atomangrep fra Russland for å si: «Å, vel, du gjør dette, så ta det fra oss!» «Gjennomgå måten det utøver press på, det er hva NATO bør gjøre, gjennomgå måten det bruker det på,» fortsatte Zelensky.

Etter disse uttalelsene, Mr. Zelenskys talsmann, Serguiï Nykyforov, forklarte at disse kommentarene angående de forebyggende sanksjonene som ble tatt mot Moskva før angrepet 24. februar ikke forhindret militære angrep.

«Presidenten snakket om perioden før 24. februar da forebyggende tiltak burde vært iverksatt for å hindre Russland i å starte en krig. Jeg minner om at de aktuelle tiltakene kun var økonomiske sanksjoner,» skrev han på Facebook. «Aldri» oppfordrer til bruk av atomvåpen.

– Slike uttalelser er ikke noe mer enn en invitasjon til å starte en ny verdenskrig med forferdelige og uforutsigbare konsekvenser, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov av Ria Novosti-byrået.

Han ba USA, Storbritannia og EU om å reagere på disse kommentarene, og sa at disse landene ledet de «ekte» spørsmål og svar-operasjoner.

READ  Biden ba om unnskyldning for Trumps uttreden av Parisavtalen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *