Moskvas allierte «klar til å jobbe hånd i hånd med EU»

«Kirgisistan er klar til å jobbe hånd i hånd med EU for å løse felles problemer, fremme dialog og finne varige løsninger,» sa Sadir Dzabarov, som var vertskap for Det europeiske råds president Charles Michel i Solbon-Ata ved fjellbredden av Issyksjøen. -Kul.

Charles Michael eksemplifiserer et «ekte partnerskap» i Sentral-Asia

MR. Det bilaterale møtet fant sted en dag etter det andre «European Union – Central Asia»-toppmøtet deltatt av Michael og

Vannkraften og solenergien til dette fjellrike landet med rundt seks millioner mennesker. Jabarov la vekt på at store elver og bekker renner fra regionen.

Han forsvarte prosjektet til den gigantiske Kambarata-1-demningen, som er planlagt bygget ved Narin-elven, som krysser Kirgisistan og Usbekistan.

Men i Sentral-Asia skaper vannkraftprosjekter spenning, spesielt mellom stater, midt i økende vannmangel, til tross for noen avtaler.

I en felles pressemelding skriver M.M. Zabarov og Michael bekreftet sin forpliktelse til alle nasjoners suverenitet, uavhengighet og territorielle integritet.

Fredag ​​ba Kirgisistans leder åpent om en slutt på krigen i Ukraina, en sjelden uttalelse som unngikk å kritisere Moskva, som den fortsatt er avhengig av økonomisk og militært.

Den russiske invasjonen av Ukraina har gitt ny drivkraft til forholdet mellom Sentral-Asia og EU, som ønsker å hevde seg som en nøkkelpartner i en region der russisk innflytelse i økende grad bestrides, spesielt av Kina.

Se mer på LaLibre.be

READ  Et potensielt cyberangrep mister tusenvis av internettbrukere i Europa

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *